Acasa Top SecretArmata Aurescu: România nu va fi o ţintă a Rusiei

Aurescu: România nu va fi o ţintă a Rusiei

scris de D.S.S.
6 afisari

România nu este o ţintă a Rusiei, pentru că este membră NATO şi un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO, a declarat, sâmbătă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

rusia nato romania„În calitatea de membru al Alianţei Nord-Atlantice, România este în perfectă siguranţă, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii”, c a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Însă, Aurescu a precizat că trebuie tratate cu atenţie întregul „complex al situaţiei de securitate”din vecinătate, „inclusiv astfel de mesaje”, declarându-se convins că „România nu va fi o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO„.

În acelaşi context, ministrul de Externe a declarat că sistemul antirachetă de pe teritoriul României, „care este amplasat într-o bază românească, consacră def apt o prezenţă pe termen lung a Statelor Unite în România, ceea ce reprezintă o garanţie a faptului că România nu se mai întoarce într-o altă sferă de influenţă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult