Acasa Top SecretArmata Aviatia militara israeliana vrea sa se antreneze in Romania

Aviatia militara israeliana vrea sa se antreneze in Romania

scris de Ziua Veche
20 afisari

f-16 israelIn urma deciziei autoritatilor de la Ankara de a nu mai permite avioanelor israeliene sa survoleze spatiul aerian al Turciei, Israelul cauta noi locuri pentru misiuni de antrenament cu avioane de vanatoare.

 In acest context, Ministerul israelian al Apararii intentioneaza sa prelungeasca un acord semnat cu Romania in 2006, care vizeaza desfasurarea de antrenamente aeriene comune.
In ultimii ani, din cauza diverselor amenintari care vin dinspre Iran, aviatia militara israeliana si-a marit gama de misiuni de pregatire continua. In 2008, 100 de avioane au survolat Grecia in cadrul unui exercitiu perceput ca o repetitie pentru un eventual atac impotriva Iranului.

Pentru continuarea zborurilor de antrenament, Ministerul israelian al Apararii intentioneaza prelungirea unui acord semnat in 2006 cu Romania. Aviatia militara israeliana a mai trimis avioane pentru antrenament in Romania. In acest an este prevazut sa se desfasoare un exercitiu aerian comun in Romania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult