Acasa Top SecretArmata Aviatia militara trece pe sistem NATO

Aviatia militara trece pe sistem NATO

scris de Ziua Veche
1 afisari

Mai multe modificari structurale s-au produs, incepând cu data de 1 iulie, in cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene, potrivit unui comunicat al MApN.

Baza 90 Transport Aerian se transforma in Flotila 90 Transport Aerian, Baza 71 Aeriana se transforma in Flotila 71 Aeriana, Baza 86 Aeriana se transforma in Flotila 86 Aeriana, iar Baza 95 Aeriana se transforma in Flotila 95 Aeriana.

Acestea au ca scop asigurarea unui grad sporit de interoperabilitate cu structurile Aliantei Nord-Atlantice si, totodata, pastrarea traditiilor in cadrul Fortelor Aeriene. Transformarea si modernizarea Fortelor Aeriene reprezinta un proces continuu de dezvoltare si integrare de noi concepte, strategii, doctrine si capabilitati, cu scopul de a crea structuri operationale suple, de a simplifica lantul de comanda-control si de a imbunatati eficienta si capacitatea de adaptare la noul mediu de securitate, deosebit de complex, se mai arata in comunicat.
Flotilele Aeriene sunt mari unitati de aviatie, organizate pe escadrile, in functie de misiunile pe care le au de indeplinit, iar implementarea lor are ca efect cresterea puterii de lupta, a capacitatii de manevra si a posibilitatilor de sprijin logistic.
Realizarea acestor noi capabilitati asigura o capacitate de reactie sporita la evolutia dinamica a situatiei aeriene, intr-un sistem de comanda si control integrat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult