Acasa Top SecretArmata Avioane Eurofighter vor apăra spațiului aerian al României

Avioane Eurofighter vor apăra spațiului aerian al României

scris de D.S.S.
254 afisari

Ediția electronică a publicației spaniole ABC (abc.es) a anunțat că, în perioada 1 februarie – 30 martie, un detașament constituit din 130 de specialiști spanioli și șase avioane de luptă Eurofighter vor participa la asigurarea serviciului de luptă Poliție Aeriană Întărită al NATO din România.

Detașamentul aerian aparține Aripii 11 Forțe Aeriene, din Morón de la Frontera (Sevilla). Potrivit sursei, o echipă militară spaniolă a vizitat deja Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța, pentru a inspecta facilitățile existente după modernizările din ultimii trei ani. Zona geografică în care se va desfășura misiunea – România și proximitatea Mării Negre – este una nouă pentru Forțele Aeriene Spaniole.

Operațiile de pe flancul sud-estic al NATO sunt monitorizate de Centrul de Operații Aeriene Combinate Torrejón de Ardoz (Madrid) și sunt supravegheate de Cartierul General al Componentei Aeriene NATO (Rammstein, Germania).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult