Acasa Top SecretArmata Avioanele F-16 şi bazele lor din afara Ucrainei, ţinte pentru Rusia dacă efectuează misiuni de luptă

Avioanele F-16 şi bazele lor din afara Ucrainei, ţinte pentru Rusia dacă efectuează misiuni de luptă

scris de D.S.S.
148 Afisari

Avioanele de luptă F-16 şi aerodromuri militare din afara Ucrainei unde se vor baza acestea vor deveni ţinte legitime pentru Moscova dacă vor lua parte la misiuni de luptă împotriva forţelor ruse (în Ucraina), a transmis luni agenţia de presă de stat RIA Novosti, care a citat un deputat de rang înalt, potrivit Reuters.

Andrei Kartapolov, deputatul citat, este şeful comisiei de apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

Anterior, comandantul Forţelor aeriene ale armatei ucrainene, Serghei Golubţov, a afirmat că Ucraina îşi va desfăşura avioanele F-16 pe care le va primi de la partenerii occidentali în afara ţării. El a precizat că aceasta ar permite armatei ucrainene să menţină constant un anumit număr de avioane pregătite pentru a efectua misiuni de luptă, notează oficiosul rus Izvestia, transmite Agerpres.

„Dacă nu vor fi utilizate conform destinaţiei directe, atunci nu vor fi ţinte legitime, însă dacă vor fi utilizat în misiuni de luptă, atunci avioane, inclusiv aerodromurile care vor servi ca bază pentru F-16 devin ţinte legitime, cu toate consecinţele care decurg din aceasta”, a afirmat Kartapolov, general în rezervă.

Preşedintele Comisiei de apărare din Dumă a ţinut să precizeze că dacă avioane vor staţiona pe aerodromuri, în hangare, de unde vor fi transportate în Ucraina, unde vor fi echipate, li se va efectua asistenţa tehnică şi ele vor decola pentru misiuni de luptă de pe aerodromuri ucrainene, atunci în acest caz nu vor există obiecţii faţă de „foştii parteneri”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult