Acasa Top SecretArmata Avioanele Typhoon de la Baza Kogălniceanu au interceptat un bombardier rus

Avioanele Typhoon de la Baza Kogălniceanu au interceptat un bombardier rus

scris de D.S.S.
18 afisari

Avioanele Typhoon ale Forţelor aeriene britanice cantonate în România au decolat de la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu după ce au interceptat o aeronavă de bombardament Suhoi Su-24 în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunţat, joi, Forţele Aeriene din Marea Britanie.

Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii au anunţat într-o postare pe Facebook că avioane militare Typhoon au interceptat o aeronavă Suhoi Su-24  de bombardament şi atac la sol, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre.

Avioanele Typhoon au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu.

Forțele Aeriene Regale ale Regatului Unit declară că a lansat două avioane de luptă Typhoon, bazate în România, răspunzând unui bombardier rus care a fost văzut îndreptându-se spre spațiul aerian al NATO, pe Marea Neagră de Vest.

 Avioanele de luptă au decolat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din România, pe coasta Mării Negre, pentru a combate avionul rusesc Su-24 FENCER. Avionul de luptă rusesc a fost monitorizat de doi piloți Typhoon de la Air Wing Expeditionary (EAW) 135, în conformitate cu misiunea NATO Enhanced Air Policing (EAP), desfășurată de RAF în România.

Unul dintre piloții de avion Typhoon al RAF de escadrilă 1 (Fighter) a declarat că au fost „direcționați către o aeronavă rusească necunoscută care era aproape de a penetra spațiul aerian al NATO”, înainte de a adăuga că aeronava rusească nu a intrat acest spațiu. „Ne-a fost ordonat să patrulăm cerul pentru o scurtă perioadă de timp ca un factor de descurajare, până când să ajungem în cele din urmă la baza aeriană MK”, a spus pilotul.

Misiunea Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii în România face parte din măsurile NATO introduse în 2014. La acea vreme, alianţa a început să implementeze aceste măsuri pentru a demonstra determinarea colectivă şi natura defensivă a NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult