Acasa Top SecretArmata Avion prăbușit în Ucraina. Cum arată racheta Buk care ar fi doborât aeronava

Avion prăbușit în Ucraina. Cum arată racheta Buk care ar fi doborât aeronava

scris de D.S.S.
10 afisari

Racheta Buk, care, potrivit unui consilier din Ministerul ucrainean de Interne, ar fi doborât avionul care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, face parte dintr-un sistem de tip sol-aer şi este destul de mare şi puternică încât să doboare aeronave mari dintr-o singură lovitură.

Cum arată racheta Buk care ar fi doborât aeronava

Cum arată racheta Buk care ar fi doborât aeronava

Racheta Buk, cunoscută în Occident drept SA-11 sau SA-17, este o rachetă de mari dimensiuni care se lansează de la sol şi care poate atinge o altitudine maximă cuprinsă între 11.000 şi 25.000 de metri, în funcţie de versiune, relatează International Business Times, citat de Mediafax.

Ghidată de o staţie radar aflată la sol, este suficient de mare pentru a doborî aeroanave mari dintr-o singură lovitură.

O baterie de rachete Buk constă în două transportoare şi un lansator. Un lansator de tip Buk poate trimite rachete la 25 de kilometri altitudine şi pe o distanţă de 42 de kilometri.

Racheta Buk este folosită atât de forţele armate ruse, cât şi de cele ucrainene, mai scrie IB Times, care precizează că în aceste momente, însă, nu se ştie dacă separatiştii proruşi din estul Ucrainei aveau aceste rachete în dotare sau le-au fost date.

10 comentarii

Tache 19-07-2014 - 05:00

BUSTED! Ukraine Caught Trying to ‘Frame Russia’ for Shooting Down Malaysia Flight MH17!

https://www.youtube.com/watch?v=28MrASx-RiM

Celebrul filmulet postat pe youtube de catre SBU-ul ucrainean a fost creat pe data de 16 iulie 2014, la ora 19:10, adica cu o zi inainte ca avionul malaezian sa se prabuseasca. Pentru necunoscatori : o poza electronica sau un film contine informatii legate de locatia unde a fost produsa (longitudine si latitudine) si data la care a fost produsa. Adica toate pozele si filmele contin aceasta informatie. Un alt lucru care trebuie stiut este ca o informatie NU poate fi stearsa de pe internet odata ce a fost pusa acolo. Exista intotdeauna mijloace pentru a o recupera, indiferent de cate ori s-a dat „delete”.

Tache 19-07-2014 - 05:27

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut Franței „să se abțină” în a livra Federației Ruse portelicoptere de tip Mistral.

Propunerea ei are legătură cu accidentul aviatic din Ucraina, în urma căreia și-au pierdut viața 298 de persoane.

Într-o conferință de presă susșinută la Berlin, Angela Merkel a subliniat că este necesar de a opri exporturile de astfel de nave, în ciuda faptului că actualul regim de sancțiuni permite acest lucru.

Contractul dintre Rosoboronexport și compania franceză DCNS cu privire la construirea de portelicoptere a fost semnat în iunie 2011.

…………………………………………………………………………………………………….

The Buzz in Berlin: Is Merkel Thinking of Stepping Down?

Angela Merkel turns 60 this week and is celebrating the pinnacle of her political career, highly pop.ular and uncontested in office. Still, many in her cabinet and party believe she will step down as chancellor before her current term ends.

http://www.spiegel.de/international/germany/party-insiders-say-angela-merkel-may-leave-office-early-a-980987.html

UnUL 19-07-2014 - 08:39

REALITATEA PARALELĂ A PROPAGANDEI RUSEŞTI
Gândul, 18.07.2014 23:49

Prăbuşirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, la aproximativ 50 km de graniţa cu Rusia, rămâne deocamdată o tragedie în care au murit 298 de persoane, majoritatea aflate în vacanţă sau care zburau în interes de serviciu, căreia comunitatea internaţională şi autorităţile ucrainene încearcă să îi stabilească rapid cauzele. Prima ipoteză, lansată de ucraineni şi susţinută parţial de americani, este că cel mai probabil separatiştii proruşi au lansat o rachetă sol-aer de tip BUK care a atins avionul Boeing 777, care zbura la puţin peste 10.000 de metri altitudine, pe un culoar de zbor des folosit, deschis la acel moment traficului internaţional. În contextul confruntării militare dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din regiunea Doneţk, despre care se crede că sunt susţinuţi logistic şi informativ de Rusia, a apărut de la bun început o luptă surdă a informaţiilor: partea ucraineană şi presa occidentală au lansat şi publicat anumite informaţii, partea rusă şi presa fidelă Kremlinului au lansat şi publicat informaţii similare, însă cu accent pe unele care disculpau Rusia şi inculpau Ucraina. Gândul vă prezintă cele mai controversate momente şi afirmaţii ale acestei crize internaţionale, aşa cum au fost ele perpetuate de câteva mari surse din presa occidentală şi rusească de limbă engleză.

MOMENTUL PRĂBUŞIRII
Cursa MH17 a Malaysia Airlines, un aparat Boeing 777 cu 298 de persoane la bord, a dispărut de pe radarele controlorilor de trafic aerian în jurul orei 18.20 (ora României). Primele informaţii privind prăbuşirea avionului au provenit de la agenţiile de ştiri ale Rusiei, toată presa occidentală citând Interfax.
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 18.39 Britanicii anunţă prăbuşirea unui avion Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în zona controlată de separatiştii proruşi, citând Interfax.

ORA 18.59 După o bandă de breaking news în care anunţă prăbuşirea avionului, citând Interfax, CNN a citat Malaysia Airlines cu informaţia că a aeronava a dispărut de pe radarele ucrainene la ora 18.15.

VARIANTA RUSĂ:

ORA 18.36 Russia Today anunţă că avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, fără să citeze vreo sursă.
CIRCUMSTANŢELE TRAGEDIEI
1. AVION ”PRĂBUŞIT” SAU ”DOBORÂT”
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 19.00 Citează anunţul făcut pe Facebook de consilierul ministrului de Interne ucrainean, Anton Geraşenko, care declară că avionul zbura la o altitudine de 10.000 de metri şi că a fost doborât de o rachetă trasă dintr-un lansator de tip BUK.

ORA 20.30 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este citat, printr-un consilier de presă de-al său, că „crede că avionul a fost doborât, nu este un incident, o catastrofă, ci un act terorist. Poroşenko neagă orice implicare a armatei ucrainene.

VARIANTA RUSĂ:

Nu citează această informaţie.
2. CINE A TRAS?
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 19.30 Apare ştirea agenţiei ruse Interfax, care citează lideri ai separatiştilor proruşi din Doneţk. Ei spun că nu au nicio implicare în prăbuşirea avionului şi că armamentul lor nu ar fi capabil de aşa ceva, neputând să depăşească 3.000-4.000 de metri altitudine. Separatiştii dau vina pe Ucraina, spunând că armata ucraineană a doborât avionul malaezian.

VARIANTA RUSĂ:

ORA 19.05 Este preluată ştirea Interfax cu declaraţiile liderilor separatişti.

ORA 20.00 Canalul tv de stat Rossia 1 lansează ştirea că un controlor de trafic spaniol, angajat al aeroportului din Kiev, a scris pe Twitter că avionul Boeing 777 era urmărit de două avioane de luptă ale Ucrainei, înainte cu 3 minute ca acesta să dispară de pe radare. Ştirea ese întărită de declaraţii ale unor martori de la sol, din regiunea Doneţk. Informaţia nu a fost preluată de presa occidentală. Ulterior, Ucraina avea să nege că a ridicat, în ultima perioadă, avioane de luptă de la sol.
3. DE CE ZBURA MH17 DEASUPRA UNEI ZONE DE CONFLICT?
VARIANTA RUSĂ

ORA 20.30 Agenţiile ruseşti lansează ştirea că o sursă din Rosaviatsia (autoritatea aeronautică rusească) a declarat că spaţiul aerian de deasupra estului Ucrainei era închis de 3 zile, pentru că separatiştii proruşi au distrus infrastructura de comunicaţii, şi că nu îşi explică cum a ajuns avionul malaezian în această zonă. Alte informaţii arată că cei care au ghidat avionul pe acest culoar de zbor sunt controlorii de trafic din Ucraina.
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 22.00 Ştirea rusească nu este preluată de marea parte a presei occidentale, care citează în schimb un comunicat al IATA (Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni) care susţine că avionul malaezian zbura prin spaţiu aerian deschis curselor comerciale. Ruta este una dintre cele mai folosite. În acelaşi timp, Eurocontrol, asociaţia europeană a controlorilor de trafic aerian, anunţă că Ucraina a închis acum toate rutele aeriene care trec prin estul ţării.
Foarte multe companii aeriene anunţă că nu vor mai folosi spaţiul aerian ucrainean. Informaţiile respective sunt citate şi de presa rusă.

________________________________________
CONFIRMAREA ATACULUI CU RACHETĂ DE CĂTRE SUA. REACŢIA RUSIEI
Iniţial, oficialii SUA s-au ferit să facă aprecieri legate de prăbuşirea avionului malaezian. După convorbirea telefonică dintre Obama şi Putin, oficialii SUA încep să vorbească despre avion folosind sintagma „doborât”, termen preluat automat de aproape toată presa occidentală. După convorbirea telefonică dintre Joe Biden şi preşedintele ucrainean Poroşenko, lucrurile capătă contur. ”Nu a fost un accident”, spune Biden.
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 23.00 Iniţial pe surse oficiale, apoi prin declaraţii asumate inclusiv de vicepreşedintele SUA, Joe Biden, americanii confirmă faptul că avionul Malaysian Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer trasă din estul Ucrainei, din teritoriul controlat de separatiştii proruşi, citând informaţii ale serviciilor secrete. Americanii spun însă că nu au informaţii care să confirme că racheta a fost trasă chiar de separatiştii proruşi.
VARIANTA RUSĂ:

ORA 23.30 Este citat Wall Street Journal, cu sursele militare americane care afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă. Mai târziu, este redată pe scurt şi declaraţia vicepreşedintelui Joe Biden.
ORA 00.00 Preşedintele Rusiei Vladimir Putin face o declaraţie oficială de la Kremlin, spunând că responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului malaezian aparţine doar Ucrainei, deasupra cărei teritoriu a avut loc tragedia. El acuză Ucraina că, dacă nu ar fi reluat acţiunile militare în estul ţării, această tragedie nu ar fi avut loc.
Ministrul Apărării de la Moscova spune că sistemele antiaeriene ruseşti nu au fost prezente lângă graniţa cu Ucraina în ziua respectivă, iar un purtător de cuvânt al lui Putin califică acuzaţiile ucrainenilor privind implicarea Rusiei drept ”prostii”.
________________________________________
ÎNREGISTRAREA SERVICIILOR SECRETE UCRAINENE ŞI IMPLICAREA RUSIEI
VARIANTA OCCIDENTALĂ:

ORA 23.00 SBU, serviciul secret al Ucrainei, a anunţat că deţine dovezi care arată implicarea Rusiei în doborârea avionului malaezian. Serviciul publică o înregistrare pe Youtube, în care separatişti proruşi pot fi auziţi cum raportează unor presupuşi agenţi ai GRU rusesc că au doborât un avion militar ucrainean AN-26. Ajunşi însă la locul prăbuşirii, îşi dau seama că au doborât un avion civil. ”Probabil aducea spioni. Ce dracului zbura pe aici, doar e război!”, spune unul dintre separatişti.
Anterior, câteva publicaţii occidentale au scris despre gafa unuia dintre liderii separatiştilor din Doneţk, care a postat pe o reţea de socializare rusească o laudă cum că separatiştii au doborât încă un An-26 al ucrainenilor. Imaginile erau de la locul prăbuşirii aeronavei Malaysia Airlines. Liderul separatist şi-a şters ulterior postarea.

VARIANTA RUSĂ:

Informaţiile nu sunt preluate de presa rusească. Declaraţiile lui Vladimir Putin, în care acuză Ucraina de vina prăbuşirii avionului, au apărut la aproximativ jumătate de oră după ce înregistrarea SBU a fost publicată. Ulterior, au fost publicate informaţii prin care liderii separatiştilor neagă autenticitatea acestei înregistrări.

Ionel 19-07-2014 - 08:47

Asta e partea oficiala fabricata de CIA dar in fapt si Putin de abia asteapta motivul sa scape si el de separatisti. Asta inseamna ca in curand cu acordul tacit al Moscovei armata ucrainiana va prelua controlul total in est . Bineanteles ca pe CNN nu o sa apara si ce lasa in urma.

UnUL 19-07-2014 - 08:54

Ce lasă în urmă? Un stat unitar și democratic. Și sute de teroriști cu pașaport rusesc uciși sau azvârliți înapoi peste graniță. Deci mai puțini păduchi (la propriu și la figurat) în estul Ucrainei.

Ionel 19-07-2014 - 09:01

Ucraina e un stat artificial . Unde vezi dumneata un stat unitar? Sub senilele tancurilor rusesti preluate de armata ucrainiana care lupta impotriva rusilor? Voi basistii impreuna ati ajuns sa reluati lozincile sovietice despre Basarabia folosite dupa 1945 si sa le aplicati pentru ucrainieni.

UnUL 19-07-2014 - 09:06

Ucrainienii nu au avut un stat decât foarte puțin timp de-a lungul istoriei (Chiar mai rău decât Polonia, care a fost un regat puternic înainte de a fi ocupată și împărțită între marile puteri vecine și de a dispărea vreo 3 secole de pe hartă!), căci în vecinătatea imperialismului rus nimic nu se poate dezvolta. E TIMPUL SĂ-L AIBĂ.

Ionel 19-07-2014 - 09:33

@UnUL: Daca sunteti voi atat de ucrainieni, de ce nu plecati cu tot tribul basist-liberal la Slaviansk? O luati si pe Eba impreuna cu Crin si faceti o noua republica.

UnUL 19-07-2014 - 10:01

Nu sunt „atât de ucrainean”, ba chiar am rezerve seriase în ce privește atitudinea ucrainienilor față de minorități – inclusiv de cea românească. Dar au fost prea mult sub călcâi rusesc, e timpul să aibă și ei o țară.

UnUL 19-07-2014 - 10:02

Scuze: „serioase”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult