Acasa Top SecretArmata Banii Armatei, pe mana unei femei

Banii Armatei, pe mana unei femei

scris de Ziua Veche
68 afisari

Singura femeie general din Ministerul Apararii Nationale a fost numita la conducerea Directiei Financiar Contabila. Gabriel Oprea, ministrul Apararii, nu a avut nicio retinere in momentul in care a luat decizia de a o numi pe generalul de brigada Maria Lupu  la conducerea Directiei Financiar Contabila, considerand ca banii armatei vor fi chibzuiti cu grija de o femeie. Generalului Constantin Nastase, fostul sef al finantelor Armatei, i-a fost gasit un loc caldut la o directie speciala din ministerul condus de Sebastian Vladescu.

 

Oprea pare sa se inteleaga bine cu sexul frumos, de vreme ce sfetnicul sau de taina pe probleme de comunicare este tot o femeie, Adela Popescu, care a venit in sediul M100 impreuna cu rezervistul Oprea. Chiar daca nu a invatat inca toate culoarele ministerului,  Adela incearca sa se impuna in fata purtatorilor de trese si stele de general. Greu, dar nu imposibil.

Prima miscare, care se vede deja cu ochiul liber, pe nici un comunicat de presa emis de MApN nu mai apare nimeni la persoana de contact. Asta in conditiile in care MApN are un purtator de cuvant si o directie specializata de relatii publice, la care se adauga structurile specializate de comunicare de la fiecare categorie de forte armate. Mai mult, grijulie fata de cum este reflectata activitatea ministrului-general Oprea, consiliera Adela a considerat ca ar fi indicat ca Directia de Informare si Relatii Publice sa fie coordonata direct de la cabinetul ministrului apararii si nu asa cum apare in organigrama ministerului unde este coordonata de un secretar de stat. Adica de profesorul Ozunu, bun amic al lui Gabi Oprea de pe vrea cand generalul Ozunu se afla la conducerea Colegiului National de Aparare.

Daca stam si ne uitam la persoanele care conduc acum  destinele armatei constatam ca incepand cu ministrul si terminand cu secretarii de stat, MApN are in frunte militari de cariera.

Trioul Oprea-Ozunu-Oancea, secondat pentru moment de amiralul Marin, formeaza echipa care va avea de rezolvat pe termen scurt o gramada de probleme. Sunt curios daca la Departamentul pentru Armamente va fi numit tot un militar  rezervist din anturajul lui Gabi Oprea si daca Georgeta Gavrila isi va pastra postul de secretar general al MApN. Gurile rele spun ca nu, dar fiind vorba de un inalt functionar public care si-a ocupat postul prin concurs, ii va fi destul de greu lui Oprea sa o schimbe fara scandal.

Pana atunci vom urmari cu atentie miscarile lui Gabi Oprea. Intentii are multe si unele sunt laudabile. Faptele conteaza.

Sa speram ca interesele Armatei vor fi mai importante decat interesele personale sau ale grupului de independenti pe care Oprea  il pastoreste si pe care doreste sa il transforme in partid.

Sunt sigur ca importante vor fi si sfaturile femeilor din umbra unui general avansat de toti presedintii Romaniei

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult