Acasa Top SecretArmata Băsescu a bătut palma cu Cameron pentru modernizarea fregatelor

Băsescu a bătut palma cu Cameron pentru modernizarea fregatelor

scris de D.S.S.
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, luni, la reşedinţa premierului britanic David Cameron, unde cei doi au avut discuţii tete-a-tete. Şeful statului român a fost întâmpinat în faţa reşedinţei din Downing Street nr. 10 de către premierul Cameron.

Basescu a batut palma cu premierul britanic David Cameron pentru modernizarea fregatelor

Basescu a batut palma cu premierul britanic David Cameron pentru modernizarea fregatelor

Băsescu a discutat cu Cameron despre evoluţia pozitivă a României în ceea ce priveşte MCV, dar şi despre o viitoare continuare a proiectului de modernizare a celor două fregate achiziţionate din Marea Britanie.

Am stabilit că pentru ţările noastre prioritatea este o Europă unită mai puternică, o Europă competitivă, o Europă în care cercetarea şi dezvoltarea să fie prioritare„, a afirmat Traian Băsescu, în timpul unei declaraţii comune de presă ce a urmat întrevederii cu primul ministru britanic David Cameron.

Am informat că România îşi va respecta până la capăt toate obligaţiile de ordin militar, fie că este vorba despre Balcanii de Vest, Afganistan sau Libia„, a adăugat şeful statului român.

Preşedintele Băsescu a menţionat că un alt subiect abordat a fost strategia Europa 2020.

Nu în ultimul rând, un subiect discutat a fost despre cooperarea româno-britanică pentru o viitoare continuare a proiectului de modernizare a celor două fregate achiziţionate din Marea Britanie„, a mai arătat preşedintele Băsescu.

La rândul său, premierul britanic a spus că România şi Marea Britanie „sunt parteneri naturali„, precizând că unul dintre subiectele abordate a fost cooperarea din domeniul energiei şi IT.

Vrem să vedem ţările din Balcanii de Vest, Turcia şi Republica Moldova în Uniunea Europeană, pentru a avea o Europă mai puternică„, a mai spus Cameron.

De asemenea, Traian Băsescu şi David Cameron au semnat în timpul întrevederii o declaraţie comună privind extinderea parteneriatului strategic între România şi Marea Britanie.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început, luni, vizita oficială de două zile în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult