Acasa Top SecretArmata Băsescu despre situaţia din Ucraina şi securitatea României

Băsescu despre situaţia din Ucraina şi securitatea României

scris de D.S.S.
370 Afisari

Apariţia unui nou conflict îngheţat localizat în Crimeea este de natură a accentua instabilitatea regională şi implicit apariţia unor tensiuni ce pot duce inclusiv la conflicte armate, din acest punct de vedere România consideră că propria ei securitate este supusă riscului pe terme mediu şi lung, afirmă preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu: Apariţia unui conflict îngheţat în Crimeea accentuează instabilitatea regională; securitatea României - supusă riscului (foto presidency)

Apariţia unui nou conflict îngheţat localizat în Crimeea este de natură a accentua instabilitatea regională şi implicit apariţia unor tensiuni ce pot duce inclusiv la conflicte armate, din acest punct de vedere România consideră că propria ei securitate este supusă riscului pe termen mediu şi lung, afirmă preşedintele Traian Băsescu.

Situaţia din Ucraina nu este în acest moment o ameninţare directă şi imediată la securitatea României, la independenţa României şi la suveranitatea statului român asupra teritoriului naţional. În acelaşi timp, România atenţionează că apariţia unui nou conflict îngheţat localizat în Crimeea – după cele din Nagorno-Karabah, Abhazia, Osetia şi Transnistria -, este de natură a accentua instabilitatea regională şi implicit apariţia unor tensiuni ce pot duce inclusiv la conflicte armate. Din acest punct de vedere, România consideră că propria ei securitate este supusă riscului pe termen mediu şi lung”, a spus Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni.

El a explicat că, în momentul de faţă, evenimentele din Ucraina nu sunt o ameninţare la adresa României, în schimb, apariţia unui nou conflict îngheţat în Crimeea „întregeşte lanţul de conflicte îngheţate din jurul Mării Negre”, putând deveni pe termen mediu şi lung un risc la adresa securităţii ţării noastre.

30 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-03-2014 - 19:11

Niente .
Miente alto , que unno murro !

urbos 02-03-2014 - 19:31

Porcul a grohait!
Nimic!

UnUL 02-03-2014 - 19:32

Nimic nu e în țeasta ta seacă, Jegoșel.

mircea 03-03-2014 - 10:53

apai nui bai ca Putin are o intelegere cu tataru de neatingere,doar sa se porcaiasca asa da ochii lumii.Ce inseamna sa fii indrumat da KGB,STASI,SECURITATE doar au supt la tata bolsevica

UnUL 03-03-2014 - 11:42

mirciulică, nu știu de ce ții tot timpul să reconfirmi faptul că ești i m b e c i l.

ancuta 02-03-2014 - 19:33

musette, esti tare emotionata scarno!

ancuta 02-03-2014 - 19:32

base o zice bine cu Transnistria si cu cei din Cernauti!
Aceste declaratii trebuiau facute!
De Presedinte.
Ca mongoloidul nu a primit avizul domnului dan!

UnUL 02-03-2014 - 19:33

CORECT!!! (Na. că i-ar l-am plagiat pe Huhu!)

ancuta 02-03-2014 - 19:35

Fii mai atent!
Chiar asa?!!!!!!!

ancuta 02-03-2014 - 20:09

Declaratia presedintelui a venit cum nu se poate mai bine pentru sugacii puroiului hemoroiDANVIOREL.
Prompta, exacta, la obiect!
PRESEDINTE!
In schimb, sugacii l-au inlocuit pe gazetariul epileptic cu fixatie autista si cu barba, faima jurnalistilor romani -ion cristache- cu o buboasa si puroiata , dar cu fixatie: regimul scalvagist distrugator al Romaniei, base!
Onirism total!

neacsum 02-03-2014 - 20:27

Citesc cu stupoate ca Basescu i-a cerut lui Putin, oficial , sa isi retraga trupele Crimeea. Nu stiu daca trebuie sa rad sau sa plang. Imi vine sa rad pentru ca asta mi-a adus aminte de bancul cu furnica ajunsa pe gatul elefantului, creia colegele ii strugau ” sugruma-l sugrum-l! „Imi vine sa plang pentru ca daca Putin ii spune lui Basescu sa isi retraga trupele din Moldova, acesta nu are ce retrage. Si imi mai vine sa plang pentru ca daca Putin se supara pe Basescu, iara se scumpesc gazele si apa si curentul si o sa inceapa mici cutremure ” nepericuloase” dar hidraulice nu in fiecare oras, ci pe fiecare strada. Si imi mai vine sa rad pentru ca banuiesc ca si Putin o sa faca la fel si daca stranuta cumva se duc de-a berbeleacu si Basescu si Ponta.

UnUL 02-03-2014 - 21:01

Din nou : corect!

digital 02-03-2014 - 20:46

“să ne ancoram în sinergia faptelor, fara a eluda meandrele concretului”

hahaha!

Tache 03-03-2014 - 00:01

Respect toate opiniile, dar nu pot să discut decât cu cei care trăiesc pe aceeași lume cu mine. Oricine vorbește acum despre o „invazie„ rusă în „Ucraina„ să mă scoată singur de pe lista lui, dacă nu, oricum îl scot eu, fiindcă înseamnă că e ori iremediabil prost, ori de rea credință.
Nu s-a întâmplat nici-o invazie. Estul „Ucrainei„ (made in URSS) a fost cândva turcoman, mai târziu rus, etnic „ucrainan„ niciodată. Rusofonii și rusofilii (nu neapărat „etnici ruși„) sunt clar majoritari în regiunile respective, și și-au demonstrat clar voința de-a nu cade sub controlul psihopaților identitari de la Kiev. În clipa de față, Rusia – ne place ori nu, de ea și/sau de Putin – apără pacea și democrația, apără Europa împotriva dușmanului permanent și comun al tuturor europenilor: America de Nord. O face, poate, din motive nu neapărat filantropice. Dar asta face.

https://www.facebook.com/raoul.weiss.12327/posts/211888155686631

UnUL 03-03-2014 - 00:17

”De a nu cădea”, nu „de a nu cade”, Tăchiță! Și de ce e Crimeea în Ucraina? Pentru că așa a vrut gunoiul de Stalin ca să amestece p o p u l a ți ile și să încurce tot ca să-i poată ține mai ușor sub călcâi. ȘI RUSIA E DUȘMANUL – ca întotdeauna -, NU AMERICA, IDIOTULE !!! RUȘII NU AU FOST NICIODATĂ DEMOCRAȚI (ȘI ACUM CU ATÂT MAI PUȚIN!) ȘI NU ȘI-AI APĂRAT NICIODATĂ DECÂT PROPRIILE INTERESE, ȘI NU DEMOCRAȚIA.

urbos 03-03-2014 - 01:01

Labuta trista, Tache spune ca rusii apara democratia fara sa aiba asta ca obiectiv, se nimereste ca urmarindu-si interesele, Rusia sa contribuie la apararea democratiei, ceea ce e foarte probabil, prin crearea unui echilibru, de cand americanasii au luat-o razna, devenind ei insisi dusmanii democratiei in lume.

UnUL 03-03-2014 - 08:46

Urbos, e;ti t’mpit> cei care ap[r[ demicra’ia – ;i nu de azi, de ieri – SUNT AMERICANII.

UnUL 03-03-2014 - 08:47

Scuze : reiau:
Urbos, ești tâmpit: cei care apără democrația – și nu de azi, de ieri – SUNT AMERICANII. Rușii aui fost întotdeauna dușmanii oricărei forme de democrație.

urbos 03-03-2014 - 09:01

Grohaielile tale de limbist nu fac decat sila. Mesteci clisee bosorogule, fumate demult.

UnUL 03-03-2014 - 09:42

Bine, scârbavic comunistoid iubitor de ruși!

urbos 03-03-2014 - 09:49

Tac-tu ii iubea pe rusi.
Vezi ca scarba de Basescu, daca o sa vada ca linsu de cururi americanesti e degeaba, o sa schimbe tabara mintenas. Pregateste-ti limba usturoila.

UnUL 03-03-2014 - 10:31

EȘTI CHIAR IDIOT: CUM SĂ-I IUBEASCĂ PE RUȘI CÂND EI AU ADUS COMUNISMUL, IAR DIN CAUZA COMUNISMULUI EL A FOST ÎNCHIS ȘI A MURIT.
ȘI NICIUN ROMÂN NORMAL, CARE ȘTIE CEVA ISTORIE, NU POATE – NU SĂ-I IUBEASCĂ PE RUȘI, DAR NICI MĂCAR SĂ AIBĂ CEA MAI MICĂ SIMPATIE PENTRU EI.

Tache 03-03-2014 - 10:43

Rusii au adus prima constitutie a poporului roman, Regulamentul Organic, al generalului Kiseleff.

Evreii au adus comunismul in Romania, calare pe tancurile americane, conduse de soldatii sovietici.

Rusii sunt primele victime ale comunismului. Au murit zeci de milioane de martiri rusi. Comunismul a fost adus in Rusia de Lenin si de Trotzki. Lenin a plecat din Elvetia. Trotzki a plecat din New York.

http://reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/chapter_02.htm

UnUL 03-03-2014 - 11:41

Ai dreptate, Tache, nu te contrazic. Și faptul că multă vreme am fost un popor francofon li se datorează tot lor (aristocrații ruși vorbeau între ei în franceză). Dar asta nu schimbă esența problemei. Iar principatele române au intrat în modernitate când s-a abandonat modelul rus (în armată, legislație, etc.) în favoare modelului occidental (franco-belgian).
Și, cum spuneam, imperialismul rus a vizat întotdeauna teritorii străine, anexând țările baltice, rupând hălci din Polonia, din România, etc. asuprind p o p u l a ț i i l e locuitoare pe teritoriul „imperiului”, amestecând naționalitîățile ca să le țină mai bine sub călcâi, sufocând orice formă de democrația și de exprimare liberă a opiniilor, ținând 40 de ani sub jugul lor o jumătate din Europa, domnind prin forță, amenințare și teroare, implantând în toate țările subjugate sistemul „gulagului”, ucigând fără milă pe oricine încerca să li se opună (și nu numai!)
Pentru România, infimele benfeficii administrative și culturale de pe vremea Regulamentelor Organice nu pot compensa nici pe departe toate relele pe care le-au abătut rușii asupra noastră. Cum scriam deja, rușii ne-au cotropit de câte ori au putut, au jefuit țara, ne-au furat Basarabia și Bucovina, ne-au aduc comunismul cu închisorile, lagărele de concentrare și sutele de mii de morți și de vieți distruse, cu naționalizările (citește furtul ticălos) al averilor agonisite de generații, etc……
Iar faptul că poporul acesta a degenerat, a devenit avid de câștiguri fără muncă și de învârteli, etc. e și din cauza celor 45 de ani de comunism.
În „Memoriile” lui, Gheorghiu scrie – și are perfectă dreptate: „…atomatiquement, chez nous, tout malheur vient de l’Est. De la Russie.”

urbos 03-03-2014 - 11:43

Bosorog labagiu, lasa asta, mai bine povesteste-ne despre „informatia fiabila”. Analfabet imputit!

Tache 03-03-2014 - 01:27

Iosif Vissarionovici Stalin (rusă: Иосиф Виссарионович Сталин ► pronunţie ► , nume original: Ioseb Djugașvili, georgiană: იოსებ ჯუღაშვილი, n. 18 decembrie 1878[1] – d. 5 martie 1953) din tată georgian și mamă osetină, a fost un om politic sovietic, fost revoluționar bolșevic devenit după Revoluția din Octombrie conducător politic sovietic.

Stalin a murit otravit de Beria, cu otrava de sobolani produsa in laboratoarele CIA, dupa scandalul medicilor evrei, in 1953. L-a urmat Hrusciov, care a si transferat Crimeea catre Ucraina lui natala.

UnUL 03-03-2014 - 08:48

Nu știu de unde ai scos chestia asta cu otrăvirea lui Stalin. Ai surse serioase?

UnUL 03-03-2014 - 09:46

Știu că „Cartea „Stalin – The Court of the Red Tsar” are un capitol final intitulat sugestiv: „Eu l-am eliminat”. Aceste cuvinte le-ar fi spus Beria lui Molotov în ziua de 1 mai 1953. Cei doi ştiau că se aflau pe lista celor pe care Stalin se pregătea să-i ucidă curând.” (Historia.ro), dar mă întreb cât de fiabilă e respectiva informație și nu a fost vorba de o simplă laudă a lui Beria.

Tache 03-03-2014 - 09:59

Este foarte fiabila, confirmata de CIA. Beria a murit cateva luni mai tarziu, in fata plutonului de executie.

urbos 03-03-2014 - 10:07

Informatie fiabila? Hahaha!
Ce faci Tache, te iei si tu dupa mosu ala analfabet?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult