Acasa Top SecretArmata Batalioane NATO în România

Batalioane NATO în România

scris de D.S.S.
18 afisari

NATO ar putea trimite noi trupe în România. Potrivit cotidianului britanic Telegraph, mai multe batalioane ale Alianţei vor fi plasate în ţările baltice, în Polonia, Bulgaria şi România, pentru a descuraja o posibilă incursiune rusă sau un război hibrid, aşa cum a avut loc în Ucraina.

nato europa de estPlanul va fi discutat la Bruxelles de către Miniştrii Apărării din ţările membre NATO.

Trupele NATO ar putea fi plasate de-a lungul granitei Rusiei cu estul Europei, potrivit unui plan al Aliantei de a descuraja o eventuala incursiune rusa. Strategia are ca scop intarirea tarilor baltice si statelor din centrul si estul Europei in fata unui posibil atac „hibrid” destabilizator sau chiar a unei ocupatii de catre fortele ruse, scriu britanicii de laThe Telegraph.

Potrivit planului, cate un batalion de 500-1.000 de soldati ar urma sa fie trimis in Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Bulgaria. Batalionul ar fi compus dintr-un numar semnificativ de trupe americane, britanice si germane, pentru a transmite Rusiei mesajul ca orice interventie in genul celei din Ucraina va declansa un raspuns puternic din partea puterilor occidentale.

Unitatile vor fi rotite periodic si vor include, cel mai probabil, forte speciale, inarmate cu rachete sol-aer si sustinute de avioane si elicoptere destinate atacurilor la sol.

Toate acestea fac parte dintr-un plan de sporire a capacitatilor de colectare de informatii, de a face pregatiri pentru a intari rapid unitatile de la linia de front dinspre vestul Europei in caz de urgenta, si de a antrena statele vulnerabile pentru a se putea apara mai bine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult