Acasa Top SecretArmata Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” aniversează 20 de ani de la prima participare la o misiune internațională

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” aniversează 20 de ani de la prima participare la o misiune internațională

scris de D.S.S.
104 afisari

Militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” aniversează, joi și vineri, 20 de ani de la prima participare la o misiune internațională – misiunea ‘UNAVEM III’ din Angola. Ei au depus, joi, coroane de flori la mormântul din Cimitirul Sineasca din Craiova al slt.(pm) Leoveanu Valentin, camaradul lor care a decedat în această misiune.

Batalionul-26-Infanterie-Scorpionii-RosiiCei 600 de militari craioveni care au participat în urmă cu 20 de ani în Angola, sub comanda locotenent-colonelului Ion Pîlșoiu, au făcut parte din cea de-a doua structură care s-a confruntat cu mediul specific coastei de vest a continentului african.

Manifestările prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la această misiune au început joi cu un simpozion la Cercul militar din Craiova și vor continua vineri cu un ceremonial militar la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” la care sunt invitați comandanți din eșaloanele superioare, cadre militare în rezervă și retragere, reprezentanți ai autorităților publice locale. De asemenea, Batalionul va organiza, cu acest prilej, și Ziua porților deschise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult