Acasa Top SecretArmata Baza 95 Aeriană are un nou comandant

Baza 95 Aeriană are un nou comandant

scris de D.S.S.
222 Afisari
La Baza 95 Aeriană a avut loc ieri, 5 februarie 2024, o ceremonie în cadrul căreia comandorul Marcel Breșug, locțiitor al comandantului, a predat comanda și Drapelul de Luptă ale Bazei 95 Aeriană comandorului Ciprian Marin.
 
Comandorul Marin Ciprian este pilot de elicopter cu peste 1400 ore de zbor şi a executat patru misiuni internaţionale. În 2005 a fost în Bosnia și Herţegovina, ca pilot în misiunea Althea, în 2011 şi 2013 în Afganistan, iar în 2020 s-a remarcat în calitate de comandant al detaşamentului Carpathian Pumas( misiune ONU) în Mali, rotaţia a II-a. A absolvit masterul de comandă la Universitatea Naţională de Apărare în 2016 şi Air War College, în 2019, în SUA.
„Este o mândrie și o onoare pentru mine să fiu astăzi în fața dumneavoastră, în calitate de comandant al acestei unități, o unitate cu tradiție. Țin să mulțumesc, pe această cale, pentru încrederea acordată, atât conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, cât și Statului Major al Apărării. Pornesc pe acest drum cu gândul că resursa umană este cea mai importantă și mi-aș dori ca împreună să ducem mai departe valori precum mândria de a fi români și mândria de a fi militari” – comandor Ciprian Marin, comandantul Bazei 95 Aeriană. 
Comandorul Marin Ciprian s-a născut în Moreni, Dâmboviţa, a urmat liceul militar la Alba Iulia, a absolvit academia la Braşov, iar şcoala de aplicaţie la Boboc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS