Acasa Top SecretArmata Baza antirachetă de la Deveselu: Ce a decis miercuri Guvernul

Baza antirachetă de la Deveselu: Ce a decis miercuri Guvernul

scris de M.A.
4 afisari

Un memorandum privind negocierile şi semnarea angajamentului de implementare dintre autorităţile desemnate ale SUA şi ale României, referitor la folosirea spaţiului aerian de deasupra şi din jurul bazei militare de la Deveselu, a fost aprobat miercuri de Guvern.

Baza antirachetă de la Deveselu: Ce a decis miercuri Guvernul

Baza antirachetă de la Deveselu: Ce a decis miercuri Guvernul

„Acest Memorandum se referă la chestiunile tehnice de folosire a spaţiului aerian din jurul şi de deasupra Bazei Deveselu. După cum probabil vă daţi seama, aici este vorba despre nişte restricţii care se aplică în această zonă şi sunt fixate concret nişte distanţe şi nişte înălţimi care delimitează acest spaţiu„, a declarat purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Lucrările de amenajare a bazei de la Deveselu care va găzdui elemente al scutului de apărare antirachetă al SUA sunt programate să înceapă în 2013.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat recent că România şi SUA ar putea semna, până la sfârşitul acestei luni, un document privind aranjamentele tehnice pentru implementarea Acordului privind amplasarea în România a sistemului american de apărare antirachetă.

Participarea României la sistemul de apărare antirachetă al SUA va avea loc în Etapa a II-a. Ea presupune găzduirea la baza militară de la Deveselu, jud. Olt, de interceptori tereştri, adică rachete de interceptare SM-3 (Standard Missile 3) tip Block 1B, care vor deveni operaţionali la orizontul anului 2015.

Acordul a fost semnat la Washington, la 13 septembrie, la nivel de miniştri de Externe. Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegaţia americană pe durata negocierilor, echipa României fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu. Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu a fost făcut public în 23 septembrie. Potrivit documentului, baza de la Deveselu rămâne în proprietatea şi sub jurisdicţia României, iar operaţiunile din bază se vor desfăşura numai cu luarea corespunzătoare în considerare a sănătăţii şi a siguranţei publice.

8 comentarii

tomi 20-06-2012 - 22:23

Eu propun trupei de pitici veseli urbos-colonelu, digital-cucurigu,ciu ciu-nebunu salut,si alti puradei sa inceapa sa-si inchida guritele lor pline de ca-cat si balega pina nu vor fi internati pe timp nelimitat spre tratament psihiatric in superba statiune balneara americana „Guantanamo bay cuba”. Acesta nu este amenintare ci o simpla recomandare prieteneasca.
cu stima si respect tomi

urbos 20-06-2012 - 22:34

O sa facem din statul vostru de cacat, gropa de gunoi a planetei.
Hehehe, scarba sobolaneasca.

tomi 20-06-2012 - 22:54

Cine are sa faca?,tu tataie ,vezi ca deabia te mai tin picioarele si tu vrei sa vi la razboi,si cu ce ma rog ai sa ne ataci,cu Cugirurile ruginite din dotarea armatei?

urbos 20-06-2012 - 23:00

Ji dane, o sa crapati sigur, mult nu mai e, ca in cazul oricarei infectii, mai bine mori decat sa ramai cu parazitul in tine, asa ca, mai bine moare toata planeta decat sa mai existati si s-o imbolnaviti incontinuu. Dar e prea putin probabil sobolane sa nu ramana cineva, si aia nu veti fi voi. Hahaha!
Piei starpitura!

tomi 22-06-2012 - 02:14

Te asigur eu vierme că tu vei fi stârpit mult mai devreme decât ai fi sperat,iar noi evreii ne vom pişa pe groapa ta încă o mie de ani, iar oasele tale vor lucii de atâta străduință în a ne ejecta excrementele peste hoitul tău de legionar împuțit. Si acum îți dau voie să vomiți pe hoitul mă-tii de nervi, jegule.
cu mult respect tomi

digital 20-06-2012 - 23:00

cu stimă și respect,ți-o trag în botul șobolănesc,ok?!

tomi 20-06-2012 - 23:12

Te-au lăsat liber? ,văd că ai făcut declarații făra probleme de ai scăpat așa de repede.Pină la următoarea întrevedere vezi ia niște vitamine să nu cazi în tremuraturi la interviu că baieților nu le place și poate mai iei și-o mamă de bătaie de la ei.
cu stimă al tău admirator tomi

jan dinu 20-06-2012 - 23:06

Iata-ne acum pe drumul cel bun pentru
intarirea relatiilor romano – americane !
Este momentul sa ne bucuram !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult