Acasa Top SecretArmata Beretele roșii olandeze au ajuns în România (video)

Beretele roșii olandeze au ajuns în România (video)

scris de D.S.S.
289 Afisari

Aproximativ 150 de militari ai Brigăzii  11 Aeromobilă din armata olandeză au ajuns în România pentru o aplicație comună cu militarii români și americani.

„Aceasta este o situație specială. După invadarea Ucrainei de către Rusia, noi, ca stat membru NATO, ni s-a cerut să ne mutăm activitățile de antrenament în România”, a declarat comandantul batalionului olandez locotenent-colonelul Laurens van Leussen.  „Cu acest antrenament, arătăm într-un exercițiu internațional că noi, ca țări NATO, prețuim o alianță puternică”, a mai spus reprezentantul armatei olandeze.

Comandantul batalionului subliniază că acesta este un exercițiu. „Unul care este personalizat pentru brigada noastră. Se potrivește perfect cu caracterul trupelor aeropurtate: rapid de dislocat și întotdeauna gata.”

Următoarele două săptămâni vor fi dominate de operațiunile cu desant din elicoptere și de antrenamentele în poligon. Van Leussen: „Ne antrenăm atât la nivel de pluton, cât și de companie. Conform planificării noastre actuale, ne vom întoarce în Olanda la sfârșitul lunii martie.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult