Acasa Top SecretArmata Pensiile militare incing spiritele-Oprea sare la gatul lui Seitan

Pensiile militare incing spiritele-Oprea sare la gatul lui Seitan

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Premierul Boc i-a convocat, miercuri seara, la Guvern pe Gabriel Oprea,ministrul Apararii Nationale, Mihai Seitan, ministrul Muncii, impreuna cu specialisti din MApN, Ministerul Muncii, MAI, SRI, SIE, SPP, Administratia Nationala a Penitenciarelor si STS, carora le-a cerut sa refaca simularile privind nivelul pensiilor militare dupa aplicarea Legii pensiilor.


 

 

Discutiile au durat aproape patru ore si au dat nastere la un schimb dur de replici intre Oprea si Seitan. Motivul l-a constituit neconcordanta dintre datele prezentate de Ministerul Muncii si cele prezentate de Ministerul Apararii Nationale pe tema pensiilor militare. In momentul in care Seitan a sustinut ca prin aplicarea noului proiect de lege a pensiilor nu vor fi afectate decat cele de peste 3.000 lei si, mai mult, se vor inregistra unele cresteri la anumite pensii, Gabiel Oprea nu a mai rezistat si l-a intrerupt pe Seitan. Potrivit unor surse care au participat la intalnire, Gabi Oprea a sustinut, in continuare, ca datele prezentate de Seitan sunt complet gresite si ca potrivit noului proiect de lege toate pensiile vor scadea cu procente cuprinse intre 19% si 69%.  

156.000 de pensii ar putea fi reduse 

Daca proiectul de lege se va aplica in forma actuala, ar duce la scaderea tuturor celor peste 156.000 de pensii din sistem si nu doar a celor care depasesc 3000 de lei”, i-a spus Oprea lui Emil Boc si lui Setian. Afirmatiile ministrului Apararii au fost sustinute de reprezentantii Directiei Financiar-Contabila din MApN care au prezentat un exemplu concret. Potrivit analizei efectuate de specialistii militari, un subofiter care ar iesi la pensie in baza legislatie actuale ar avea o pensie bruta de 2.077 lei. Prin aplicarea punctajului prevazut de proiectul noi legi, pensia va fi de 992 lei. Specialistii militari au spus ca pensiile militare se vor reduce din start cu inca 10%-20% pentru persoanele decorate cu Ordinul “Meritul Militar”. Dupa un alt schimb de replici intre Oprea si Seitan, premierul a incercat sa-i impace pe cei doi ministrii si a stabilit ca se vor cauta urgent solutii pentru rezolvarea inadvertentelor. Mai mult, premierul si ministrul Apararii vor propune amendamente la proiectul de lege.La finalul intalnirii, ministrul Apararii a spus ca “daca nu vor fi deloc afectate pensiile sub 3000 de lei, vor ramane neschimbate pensiile a 88% din totalul sitemului si de aproximativ 91% din MApN”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS