Acasa Top SecretArmata Bold Alligator. SUA se pregătesc pentru Iran

Bold Alligator. SUA se pregătesc pentru Iran

scris de M.A.
9 afisari

SUA şi alte opt ţări sunt antrenate până la jumătatea lui februarie într-un amplu exerciţiu militar de-a lungul coastei de est a SUA. Exerciţiul, supranumit „Bold Alligator” („Aligatorul îndrăzneţ”), este menit să testeze nivelul de pregătire a forţelor dacă ar fi confruntate cu o ameninţare similară celei pe care o reprezintă Iranul.

Bold Alligator

Bold Alligator (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Gregory N. Juday)

Este pentru prima dată când manevrele desfăşurate în SUA sunt deschise şi participării altor ţări. Este şi „cel mai important exerciţiu amfibiu din ultimii zece ani”, a afirmat amiralul John Harvey, care răspunde de flota americană, transmite Agerpres.

La manevre iau parte 25 de nave şi 20.000 de militari americani, 650 de militari francezi şi unităţi ale forţelor navale canadiene, olandeze şi britanice, dar şi ofiţeri de legătură italieni, spanioli, neozeelandezi şi australieni.

Exerciţiul a început la 30 ianuarie în largul statelor Virginia şi Carolina de nord şi se va încheia la jumătatea lui februarie. Oficial, scopul manevrelor este de a „revigora şi întări competenţele amfibii” ale SUA, la 10 ani după războaiele din Irak şi Afganistan, afirmă organizatorii.

Bold Alligator 2012

U.S. Navy Photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Danian Douglas

Dar, întrebat de ziarişti, amiralul Harvey a recunoscut că scenariul după care se desfăşoară exerciţiul este „aplicabil” şi în cazul unei crize în strâmtoarea strategică Ormuz. Potrivit scenariului, teocraţia Garnet îşi invadează vecinul de la nord, statul Amber, şi se îndreaptă spre o altă ţară, Amberland, care cheamă în ajutor coaliţia internaţională. Forţele din Garnet au minat unele porturi şi au instalat rachete antinavă de-a lungul coastei.

La finele anului trecut, Teheranul a ameninţat cu închiderea strâmtorii strategice Ormuz, prin care tranzitează o treime din traficul petrolier mondial, în replică la sancţiunile adoptate de ţările occidentale împotriva sa.

Mai multe imagini AICI

2 comentarii

BULA 08-02-2012 - 05:43

Fostele puteri coloniale vor bogatiile Iranului. Din furt si jaf s-au dezvoltat si nu se pot obisnui cu gandul ca de acum inainte ar trebui sa se invete cu munca si cu traiul normal.

TOM Cc 08-02-2012 - 11:18

corect !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult