Acasa Top SecretArmata Bombardier B-1 B Lancer, prăbuşit în Montana

Bombardier B-1 B Lancer, prăbuşit în Montana

scris de D.S.S.
22 afisari

Un bombardier B-1 B american cu rază mare de acţiune s-a prăbuşit luni în apropiere de Broadus (statul Montana, nord-vestul SUA) în cursul unui zbor de antrenament, fără să facă victime întrucât cei patru membri ai echipajului au reuşit să se paraşuteze, a anunţat Aviaţia militară americană, potrivit AFP.

‘Acţionăm pentru a asigura securitatea membrilor echipajului şi am trimis primele ajutoare la faţa locului’, afirmă într-un comunicat colonelul Kevin Kennedy, comandantul escadronului 28 de bombardament, menţionând ‘câteva răni’ ale celor doi piloţi şi doi ofiţeri responsabili de armament care se aflau la bord.

Aparatul decolase de la baza sa din Ellsworth (statul Dakota de Sud, nordul SUA), unde staţionează 28 de bombardiere de acest tip. O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauzele accidentului.

Aparatul B-1 B Lancer este la originea unui bombardier cu rază lungă de acţiune intrat în serviciu în 1986. Construit în 100 de exemplare, el a fost reconvertit în bombardier convenţional şi poate transporta aproape 60 de tone de bombe pe o distanţă de 11.000 km.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult