Acasa Top SecretArmata Bombardiere strategice americane în Europa

Bombardiere strategice americane în Europa

scris de D.S.S.
27 afisari

Statele Unite ale Americii au trimis pentru aproximativ o lună în Europa trei bombardiere strategice intercontinentale B-52 cu scopul de a lua parte la o serie de exerciţii NATO, în curs de desfăşurare în Europa de Est, a anunţat comandamentului strategic al armatei americane (STRATCOM), într-un comunicat citat de Sputniknews.

B-52Avioanele au fost desfăşurate în Marea Britanie şi vor fi implicate în exerciţiile Baltops şi Saber, care au început în apele internaţionale din Marea Baltică, precum şi pe teritoriul ţărilor baltice şi în Polonia. Desfăşurarea bombardierelor atestă capacitatea SUA de a-şi proiecta capacităţile pentru lovituri globale flexibile, pe distanţe lungi, se menţionează în comunicatul STRATCOM. Cu ajutorul acestor bombardiere, Pentagonul intenţionează, de asemenea, să-şi sincronizeze acţiunile şi posibilităţile strategice cu aliaţii europeni.

Zborul bombardierelor vor fi susţinute de 330 de militari din subordinea Comandamentului Forţelor Aeriene ale SUA.

Manevrele navale cu numele de cod Baltops-2015 au început în partea de sud a Mării Baltice cu participarea a 17 ţări membre şi partenere ale Alianţei Nord-Atlantice, urmînd să se încheie la 20 iunie.

În total, 13 ţări ale Alianţei Nord-Atlantice participă la manevrele cu numele de cod Saber Strike 2015, care se desfăşoară în ţările baltice şi Polonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult