Acasa Top SecretArmata Bulgaria, exporturi de armament de 260 milioane de euro

Bulgaria, exporturi de armament de 260 milioane de euro

scris de M.A.
305 Afisari

Bulgaria a exportat anul trecut arme şi muniţii în valoare de 259 milioane de euro, potrivit unui raport al guvernului bulgar.

Arme Bulgaria (sofiaecho.com)

Arme Bulgaria (foto: sofiaecho.com)

Raportul pentru 2010 al Comsiei pentru controlul exporturilor, adoptat miercuri de cabinet şi care urmează să fie prezentat şi Parlamentului, arată că anul trecut Comisia a eliberat 614 autorizaţii, dintre care 339 au fost pentru exportul de arme şi transferul de armament pe teritoriul Bulgariei. Cele mai multe autorizaţii au fost eliberate pentru exportul de arme şi transferurile destinate pentru India, SUA, Egipt şi Cehia.

De asemenea, potrivit cifrelor guvernamentale anul trecut armele importate şi transferate în Bulgaria s-au ridicat la 55,5 milioane de euro.

Comisia a eliberat 275 de autorizaţii pentru importul şi transferul de arme din Bulgaria. Cele mai multe autorizaţii au fost eliberate pentru importul de arme şi transferurile din SUA, Germania, Serbia, Cehia şi Ucraina, transmite Moldpres. Cu toate acestea, importurile de arme în Bulgaria cu cea mai mare valoare au venit din Franţa, Cehia, Serbia, Ucraina şi Olanda.

În prezent din complexul militar-industrial al Bulgariei, care, în anii 80, avea exporturi de peste un miliard de dolari, au mai rămas doar cinci uzine, dintre care patru sunt private şi una VMZ Sopot urmează să fie privatizată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS