Acasa Top SecretArmata Câinii Armatei române, trimişi la luptă în Afganistan (FOTO)

Câinii Armatei române, trimişi la luptă în Afganistan (FOTO)

scris de Doru Dragomir
96 afisari

La 11 ani de la înfiinţare, împliniţi la 1 august, Sectorul de creştere, instrucţie şi dresaj câini, structură subordonată Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN Panait Donici din Râmnicu Vâlcea are realizări importante.

Cainele Bita-foto:presamil.ro

Având ca principală misiune creşterea, predresarea şi dresarea câinilor de serviciu din rasa Ciobănesc german, pentru activitatea de pază a obiectivelor militare şi pentru detectarea materialelor explozive, asigurarea pregătirii acestora prin cursuri de specialitate, dar şi a instructorilor-dresori de la unităţile beneficiare în modul de lucru cu aceştia,  acest centru se poate mândri că a reuşit, să pregătească circa 450 câini  de serviciu pentru toate categoriile de forţe ale armatei, contribuind la înzestrarea unităţilor militare, conform statelor de organizare. Chiar de la înfiinţarea structurii, personalul de aici a pregătit câini de serviciu pentru paza obiectivelor militare, iar din anul 2008, unitatea a instruit patrupede din rasa Ciobănesc german pentru detectarea materialelor explozive, venind în ajutorul militarilor genişti din cadrul echipelor EOD, şi nu  numai.

Cainii armatei au ajuns in Afganistan

 Fie că necuvântătoarele se numesc Frolo sau Biţă, binomul instructor (conductor) –  câine trebuie să fie indestructibil şi să lucreze ca un angrenaj perfect. Instruirea, antrenarea şi dresajul soldaţilor necuvântători se realizează de conductori flexibili în gândire, dornici de afirmare, preocupaţi pentru cunoaşterea modalităţilor specifice de lucru cu acest adevărat prieten al omului, foarte bine pregătiţi în problemele de chinoterapie şi conducerii câinelui de serviciu.

Întreaga activitate a personalului structurii conferă un plus de siguranţă în paza obiectivelor militare, prin câinii repartizaţi formaţiunilor ce asigură siguranţa obiectivelor militare, cât şi un mijloc eficient de detectare şi semnalare a materialelor explozive, oferind un plus de încredere echipelor EOD ce îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii.

 Comandantul Sectorului, plutonier adjutant Gheorghe Bazavan, cel care se află în această structuri încă de la înfiinţare, este mulţumit de activitate desfăşurată până acum şi speră ca, şi pe viitor, să răspundă eficient nevoilor armatei în acest domeniu. Suntem un colectiv unit, experimentat, care oricând poate să se adapteze cerinţelor armatei. Preocupările noastre converg, în permanenţă, către realizarea şi menţinerea unei baze genetice valoroase, pentru asigurarea de câini dresaţi utili misiunilor interne şi externe ale armatei, a afirmat subofiţerul.

Sursa – Observatorul militar, nr. 34/2011

6 comentarii

BULA 07-09-2011 - 08:09

Saracii caini ! Unii dintre ei o sa moara pentru satisfacerea intereselor imperialistilor americani.

Cercul 07-09-2011 - 09:29

E pe drq cainii armatei. Sunt cainii militiei, ca doar cainele nu apuca din zbor avioanele. Impostura asta e de pe vremea lui Ceao, cand multi militieni si-au tras titlul de meletar desi erau boiti albastru. Si multi securisti s-au vopsit intrand in unitatile armatei sub acoperirea de CI-isti.
La revolutie, dupa ce Securitatea a intrat in subordinea armatei si militienii au fost haliti de unguri, flacaii astia cu peltite albastre au fost raspanditi prin unitati de infanterie, iar astazi urla ca-s verzani, si-s informatorii albastrenilor in tabara trupetilor.

Cercul 07-09-2011 - 11:32

Stiu ca te roade problema, ca esti militian, dar iti dau o solutie, beleste pielea aia tabacita de albastru de metilen jos, si-apoi esti liber.

Tache 07-09-2011 - 10:00

Cainii astia rad, de zici ca sunt tibetani. Asa rad tibetanii, cu limba scoasa si saliva suroaie. Trebuie sa existe o legatura, cu incarnarea asta..

filipsho 07-09-2011 - 19:34

Nu putem trimite si 500 000 de maidanezi?

BULA 07-09-2011 - 20:56

Putem trimite din astia ca tine, pe post de tinta pentru talibani. Mai reducem din votantii lui Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult