Acasa Top SecretArmata Canada a realizat primele atacuri aeriene asupra grupării SI

Canada a realizat primele atacuri aeriene asupra grupării SI

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministrul canadian al apărării, Rob Nicholson, a anunțat în seara de duminiciă, 2 noiembrie, că armata canadiană a realizat primele bombardamente în Irak asupra pozițiilor grupării Statului Islamic (SI).

Canada a realizat primele atacuri aeriene asupra grupării SI (foto:learning-to-fly.com)

Canada a realizat primele atacuri aeriene asupra grupării SI (foto:learning-to-fly.com)

Într-un comunicat remis de ministerul apărării canadian se arată că „Două F-18 au atacat obiective (ale SI) utilizând bombe de 250 de kilograme ghidate cu laser”. Rob Nicholson nu a oferit detalii despre „pierderile cauzate” de bombardamente, menționând că marți, 4 noiembrie, vor fi făcute precizări în acest sens.

Astfel, după exercițiile de recunoaștere din ultimele două zile, Canada a procedat la primele sale tiruri după ce, pe 30 octombrie, s-a alăturat pe teren forțelor coaliției conduse de SUA. „Misiunea cu o durată de aproape patru ore a inclus și o alimentare în zbor” cu ajutorul materialelor canadiene după care toate avioanele s-au întors fără incidente la baza lor din Kuweit, a adăugat ministrul apărării. Conform Agerpres, în afară de loviturile canadiene din regiunea Fallujah, în ultimele 48 de ore avioanele coaliției au bombardat în cinci rânduri poziții ale SI din jurul orașului Kobane, în Siria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult