Acasa Top SecretArmata Canada se va retrage din AWACS

Canada se va retrage din AWACS

scris de M.A.
6 afisari

Forţele armate canadiene se vor retrage din sistemul de avertizare şi control aeropurtat (AWACS) al NATO în cadrul unui efort de redresare a finanţelor publice ale ţării, a afirmat un important responsabil al guvernului canadian, relatează AFP.

AWACS (foto Marius BATCA)

AWACS (foto Marius BATCA)

Sistemul de avertizare şi control aeropurtat (AWACS) permite supravegherea spaţiului aerian şi a posturilor de comandă graţie radarelor de pe avioane. Acest sistem este, de exemplu, folosit de NATO în Libia şi Afganistan. Aceste avioane sunt pilotate şi întreţinute de echipaje internaţionale provenind din 17 ţări membre ale NATO, între care şi Canada, transmite Moldpres.

Potrivit unui responsabil canadian care a cerut anonimatul, forţele armate canadiene au decis să se retragă din AWACS, o măsură care vizează să stabilizeze finanţele publice pentru a elimina deficitul bugetar estimat la peste 32 de miliarde de dolari pentru anul fiscal în curs.

1 comentariu

YAAKOV 10-06-2011 - 13:16

AWACS a fost un lux pe care occidentalii si l-au permis cand inca mai aveau productie la ei acasa si asiaticii nu erau atat de puternici (economic si militar). A mai risipi banii pe AWACS-uri care nu aduc profit, este o tampenie la fel de mare ca a britanicilor care inca se prostesc cu obiceiurile ramase din epoca coloniala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult