Acasa Top SecretArmata Canada vrea baze militare în întreaga lume

Canada vrea baze militare în întreaga lume

scris de M.A.
20 afisari

Canada intenţionează să înfiinţeze o bază militară în Germania, în cadrul unui acord care va permite armatei canadiene să-şi extindă raza globală de acţiune.

militari canadieni (thelocal.de)

thelocal.de

Noul „centru operaţional de sprijin”, împreună cu alte asemenea centre care vor fi create în întreaga lume, va permite Canadei să desfăşoare rapid trupe şi provizii în zone fierbinţi îndepărtate, se arată într-o declaraţie comună a guvernelor german şi canadian, în contextul unei vizite a ministrului german al apărării Thomas de Maiziere la Ottawa, transmite Moldpres. Nu se ştie deocamdată când va fi creată baza, care va fi instalată pe aeroportul Koln-Bonn, şi nici câţi canadieni vor fi desfăşuraţi, deşi numărul militarilor nu se va apropia de zecile de mii de soldaţi americani staţionaţi în prezent în Germania.

De Maiziere a declarat într-o conferinţă de presă că a discutat cu omologul său canadian Peter MacKay şi despre apărarea antirachetă, viitorul Afganistanului şi componenta nucleară a capacităţilor de apărare ale NATO, toate subiecte care vor fi abordate la summitul NATO de la Chicago din luna mai.

3 comentarii

gigi 15-02-2012 - 15:57

si ROMANIA vrea sa aiba o baza militara in america pentru a putea actiona rapid si ferm alaturi de armata americana.va pup.

motorkaporka 15-02-2012 - 23:07

si Romania vrea o baza canadiana. Ca vorba aia, iarna am importat-o deja.

Irimescu Irinel 20-02-2012 - 10:07

Canada nu a avut niciodată astfel de ambiții. Iar când a făcut-o a fost forțată de la Londra. Probabil ca au niște politicieni corupții care au primit ordin sa pape banii canadienilor cu un efort aiurea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult