Acasa Top SecretArmata Canalul Sulina, închis din cauza unei posibile mine marine

Canalul Sulina, închis din cauza unei posibile mine marine

scris de D.S.S.
52 afisari

UPDATE – In urma verificarilor efectuate de scafandrii militari s-a constatat ca alarma a fost falsa, fiind vorba de o geamandura veche. Circulatia navala pe bratul sulina a fost reluata.

Căpitănia Zonală Tulcea a închis, joi dimineața, traficul navelor pe canalul Sulina, după ce în noaptea de miercuri spre joi, în zona Maliuc-Ilganii de Sus, a fost observat un corp metalic asemănător cu o mină marină.

mine_marineDecizia Căpităniei Zonale Tulcea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu, a fost luată pentru a preveni un pericol, în timpul nopții trecute obiectul fiind monitorizat de o echipă de specialiști pirotehniști a inspectoratului.

‘Pentru verificarea zonei și identificarea obiectului, am solicitat sprijin din partea Unității Speciale de Intervenții Ciolpani și a unui echipaj de scafandri din Constanța‘, a precizat pentru Agerpres Tulceanu.

La rândul său, directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat că nava de pasageri care era programată să plece joi dimineața din Sulina cu destinația Tulcea și-a amânat cursa.

‘Este o presiune fantastică din partea tulcenilor din Sulina, cu atât mai mult cu cât la ora 13,30 mai avem o navă care trebuie să efectueze această cursă’, a declarat directorul Chichi.

În această dimineață, membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit într-o ședință la Prefectură pentru a analiza situația.

Aceasta este prima alertă de o asemenea anvergură înregistrată în ultimii ani pe canalul maritim Sulina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult