Acasa Top SecretArmata Care este opţiunea lui Obama pentru funcţia de secretar al Apărării

Care este opţiunea lui Obama pentru funcţia de secretar al Apărării

scris de D.S.S.
3 afisari

Hagel şi-a anunţat demisia săptămâna trecută, dar a declarat că va rămâne în funcţie până la confirmarea succesorului său de către Senat.

Ashton Carter

Ashton Carter

Ashton Carter, fost oficial în Departamentul Apărării, ar fi alegerea preşedintelui american Barack Obama pentru înlocuirea lui Chuck Hagel la conducerea Pentagonului, au declarat mai mulţi oficiali din cadrul administraţiei pentru CNN.

Carter, care a fost adjunct al lui Leon Panetta dar şi al lui Hagel, va aduce cu sine o experienţă vastă în cadrul unui departament confruntat cu crize multiple în Orientul Mijlociu şi pregătit să intre într-o nouă fază în Afganistan, odată cu încheierea misiunii de luptă a NATO.

„Cariera lui l-a pregătit perfect pentru un astfel de moment”, a declarat Michael O’Hanlon, un analist din industria apărării la Brookings Institution.

În afară de faptul că înţelege birocraţia Pentagonului, Carter este văzut şi ca un bun manager al bugetelor mari, precum şi ca un expert în achiziţia de arme. El înţelege, de asemenea, tendinţele şi tehnologia războaielor viitorului.

Dar lui Carter îi lipseşte tipul de experienţă pe care o aveau Hagel şi Panetta, precum şi mulţi ani secretari ai Apărării, şi anume experienţa militară. Carter are experienţă la Pentagon şi academică, dar nu a activat niciodată în armată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult