Acasa Top SecretArmata Care este starea celor patru militari români răniţi în Afganistan

Care este starea celor patru militari români răniţi în Afganistan

scris de D.S.S.
80 afisari

Patru militari din Batalionul Protecția Forței „Rechinii Albi” au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, informează un comunicat de presă al MApN.

militar roman kandaharPotrivit sursei citate, după securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți, se mai arată în comunicat.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat duminică, într-o postare pe Facebook, că au fost luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari din Batalionul Protecția Forței ‘Rechinii Albi’, răniți în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

„Suntem informați permanent, atât eu, cât și Șeful Statului Major General, despre situația militarilor noștri răniți la Kandahar. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari din Batalionul Protecția Forței ‘Rechinii Albi’, răniți, astăzi, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan”, a afirmat Motoc.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă și caporalii Marcel Neagu și Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului din Baza Aeriană Kandahar, fiind în stare stabilă.

„Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor, pe care le vom informa în mod constant, cu privire la starea sănătate a celor dragi”, a mai susținut Motoc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult