Acasa Top SecretArmata Care sunt noile provocări majore pentru Pentagon

Care sunt noile provocări majore pentru Pentagon

scris de D.S.S.
3 afisari

Armata SUA trebuie să fie pregătită să contracareze amenințările pe care le reprezintă terorismul și Rusia „revizionistă”, a declarat miercuri seara la Washington ministrul american al apărării Chuck Hagel.

DF-ST-87-06962„Provocările pentru armata (americană) vor fi mult mai serioase și mai complicate pe viitor. Amenințările pe care le reprezintă teroriștii și combatanții înarmați vor persista încă multă vreme. Dar noi ne confruntăm de asemenea și cu o Rusie revizionistă, dotată cu o armată modernă și gata de luptă și care stă la granița NATO„, a afirmat șeful Pentagonului, citat de RIA Novosti.

În septembrie, președintele american Barack Obama plasa „agresiunea rusă în Europa” printre principalele amenințări mondiale, alături de gruparea extremistă Statul Islamic și virusul Ebola. Moscova, prin vocea ministrului său de externe Serghei Lavrov, a reacționat ulterior la afirmațiile liderului de la Casa Albă, afirmând că Rusia a luat notă de faptul că ‘i s-a atribuit locul al doilea printre amenințările la adresa păcii și securității internaționale‘.

Relațiile dintre SUA și Rusia s-au degradat semnificativ în contextul conflictului din estul Ucrainei, generând cea mai gravă criză după ‘războiul rece’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult