Acasa Top SecretArmata Cât costă scutul antirachetă de la Deveselu?

Cât costă scutul antirachetă de la Deveselu?

scris de D.S.S.
5 afisari

România nu va fi nevoită să aloce nici măcar un leu pentru amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu, toate cheltuielile urmând a fi acoperite de către Statele Unite, potrivit unui oficial american care face parte din delegaţia ce negociază Acordul privind amplasarea, în România, a unor elemente ale sistemului american antirachetă.

US missile shield

US missile shield-Deveselu

SUA vor plăti circa 400 de milioane de dolari pentru amplasarea sistemului antirachetă în fosta bază aeriană de la Deveselu, din judeţul Olt. La această sumă se adaugă 20 de milioane de dolari anual, pentru funcţionarea sistemului, a anunţat, marţi, la Slatina, un oficial american. Toate cheltuielile vor fi suportate de guvernul american, a anunţat Mediafax.
Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Consiliului Judeţean Olt, că amplasarea sistemului antirachetă costă 400 de milioane de dolari, la care se adaugă 20 de milioane de dolari anual funcţionarea sistemului, fără a include rachetele.
Partea României constă în a pune fosta bază militară la dispoziţia SUA şi în asigurarea pazei sistemului.
Sistemul defensiv de interceptări va fi instalat la Deveselu până în 2015.
Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu a declarat, marţi, la Slatina, că sistemul a fost construit astfel încât să nu aibă niciun fel de efecte negative asupra populaţiei şi să nu îi afecteze pe oameni, care „vor putea să muncească şi să trăiască normal” în acea zonă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult