Acasa Top SecretArmata Câte aplicaţii militare va face Armata României în 2016

Câte aplicaţii militare va face Armata României în 2016

scris de D.S.S.
44 afisari

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat marți, la Buzău, creșterea în 2016 a numărului de exerciții militare, precum și a capacității operaționale a armatei române pe fondul suplimentării alocărilor bugetare pentru Armată.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat unităţi militare din garnizoana Buzău - foto Valentin Ciobîrcă

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat unităţi militare din garnizoana Buzău – foto Valentin Ciobîrcă

‘Urmează să definitivăm acest plan de exerciții, cert este că în 2016 vor fi mai multe exerciții decât anul trecut, dacă mă refer numai la cele majore, nu la orice formă de instruire convențională, vorbim de peste 400 de exerciții dintre care peste 100 de exerciții multinaționale‘, a declarat Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării Naționale a precizat că suplimentarea alocărilor bugetare va contribui la creșterea capacității operaționale a Armatei române.

‘Resursele bugetare care au fost adecvat aprobate de guvern și de Parlamentul României vor fi dirijate în ultimă instanță spre creșterea capacității operaționale a Armatei române, respectiv toate programele de achiziții care sunt strict necesare, plus cheltuielile operaționale care să permită atingerea nivelului de instrucție pe care ni-l dorim, atât pentru misiunile de apărare națională ale armatei, cât și pentru creșterea nivelului de interoperabilitate cu aliații noștri’, a spus ministrul Apărării.

Motoc a mai spus ‘în 2016 se va să facem un pas important pentru a justifica așteptările cetățenilor de la armata lor, precum și de la alianța din care facem parte, așteptări de asigurare a securității într-un mediu regional, dar și global din ce în ce mai complicat și mai deteriorat’.

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat marți o vizită la mai multe unități militare din garnizoana Buzău.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult