Acasa Top SecretArmata Cati bani ia firma Boeing pentru scutul antiracheta ?

Cati bani ia firma Boeing pentru scutul antiracheta ?

scris de D.S.S.
4 afisari

Boeing a obţinut un contract în valoare de 3,48 de miliarde de dolari cu Pentagonul, prin care va participa la crearea unui sistem de apărare antirachetă intercontinental, a anunţat vineri grupul american din domeniul aeronauticii şi apărării.

scut-antiracheta-mda-milContractul, cu o durată de şapte ani, va permite grupului să îşi păstreze poziţia de principal furnizor al sistemului american de apărare, pe care o deţine încă de la lansarea proiectului, în 2001. Grupul american va efectua teste, va concepe şi va produce diferitele echipamente necesare în cadrul proiectului, a precizat Boeing într-un comunicat.

Boeing s-a asociat cu concurentul său, Northrop Grumman, în vederea obţinerii acestui contract, împotriva Lockheed. Northrop Grumman urmează să supervizeze dispozitivele la sol, dar şi alte aspecte ale proiectului, precizează grupul în comunicat.

De la lansarea sa, proiectul a cunoscut un succes limitat. În 2010, au fost ratate două teste de interceptare. De asemenea, programul a generat unele depăşiri bugetare, din cauza unor echipamente defectuoase, Pentagonul fiind nevoit să solicite furnizorilor săi să absoarbă aceste costuri suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult