Acasa Top SecretArmata Ce a cerut ministrul român al Apărării omologului italian

Ce a cerut ministrul român al Apărării omologului italian

scris de D.S.S.
7 afisari

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut marți o întrevedere cu omologul italian Roberta Pinotti, context în care a prezentat inițiativele de materializare a prezenței avansate adaptate a NATO în regiunea Mării Negre și pe teritoriul național și a solicitat sprijinul Italiei pentru includerea acestora în pachetul de decizii care vor fi luate la Summitul de la Varșovia.

Mihnea Motoc, împreună cu omologul său italian, Roberta Pinotti

Mihnea Motoc, împreună cu omologul său italian, Roberta Pinotti

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, întâlnirea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO, cei doi oficiali abordând teme legate de stadiul relațiilor dintre România și Italia în domeniul apărării, dar și temele centrale și deciziile ce vor fi adoptate la Summitul de la Varșovia.

„Cei doi oficiali au susținut necesitatea consolidării posturii de descurajare și apărare a Alianței, pentru a face față provocărilor din actualul mediu de securitate, inclusiv cele care își au originea în flancul sudic. În context, ministrul Motoc a prezentat inițiativele concrete de materializare a prezenței avansate adaptate a NATO în regiunea Mării Negre și pe teritoriul național și a solicitat sprijinul Italiei, la nivel Aliat, în direcția includerii acestora în pachetul de decizii pentru Summit”, precizează MApN.

Referitor la cooperarea bilaterală, cei doi miniștri au convenit că este necesară intensificarea acesteia pe baza potențialului existent la nivelul forțelor armate ale României și Italiei și a cadrului oferit de Parteneriatul strategic consolidat româno-italian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult