Acasa Top SecretArmata Ce a discutat Duşa cu omologul grec despre criza din Ucraina

Ce a discutat Duşa cu omologul grec despre criza din Ucraina

scris de D.S.S.
4 afisari

Relațiile militare bilaterale dintre România și Republica Elenă se înscriu pe un trend ascendent, iar interesul manifestat de ambele țări demonstrează existența unor obiective comune, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, în întâlnirea de miercuri cu omologul elen, Dimitris Avramopoulos.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, împreună cu omologul său grec, Dimitrios Avramopoulos - foto Cătălin Ovreiu

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, împreună cu omologul său grec, Dimitrios Avramopoulos - foto Cătălin Ovreiu

Potrivit unui comunicat de presă al MApN transmis ZIUA VECHE, în cadrul întâlnirii de la sediul ministerului român, Dușa a evidențiat că ‘este necesară explorarea unor noi domenii de cooperare, care să vină în sprijinul NATO‘, el subliniind încă o dată că Summit-ul din Țara Galilor din luna septembrie va oferi o nouă viziune în ceea ce privește profilul strategic al Alianței.

Aceeași idee a fost împărtășită și de către ministrul elen,  Dimitris Avramopoulos, care a evidențiat nivelul ridicat al relațiilor militare dintre cele două armate și a apreciat profesionalismul militarilor români. ‘Am decis să extindem colaborarea noastră în plan militar și am discutat despre semnarea unor memorandumuri în viitorul apropiat’, a afirmat Dimitris Avramopoulos, potrivit comunicatului menționat.

Ministrul român a transmis omologului său felicitări pentru eforturile depuse de Republica Elenă, din prisma asigurării președinției Consiliului Uniunii Europene, eforturi legate de implementarea deciziilor Consiliului European din decembrie 2013 și eficientizarea acțiunilor în vederea consolidării profilului UE în plan internațional.

Pe agenda discuțiilor au figurat și măsurile luate de NATO după criza din Ucraina, atât pentru securitatea spațiului aerian, dar și a celui maritim, mai menționează comunicatul MApN.

1 comentariu

CONGO 12-06-2014 - 02:49

Ce sa mai o lungim, banii si posesiile rusesti de pe teritoriul Romaniei trebuie castrate precum in Cipru, harts si gata!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult