Acasa Top SecretArmata Ce a facut Iohannis la „Steadfast Cobalt”

Ce a facut Iohannis la „Steadfast Cobalt”

scris de D.S.S.
256 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la activitățile prilejuite de exercițiul NATO „Steadfast Cobalt 2016”, care se desfășoară la București.

Iohannis la Steadfast Cobalt

Iohannis la Steadfast Cobalt

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, cu această ocazie, șeful statului a evidențiat amploarea și complexitatea acestui exercițiu de testare și evaluare a interoperabilității sistemelor de comunicații și informatice aliate, în sprijinul structurii de comandă și control pentru misiunile Forței de răspuns a NATO, și a salutat implicarea celor peste 1.000 de participanți din cele 35 de unități specializate aliate dislocate.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat eforturile autorităților române în vederea consolidării, și pe această cale, a rolului României de furnizor de securitate și stabilitate în Flancul de Est al Alianței.

„Țara noastră a demonstrat, în cadrul exercițiului NATO ‘Steadfast Cobalt 2016’, că deține capabilități de țară-gazdă pentru forțele ce ar putea fi dislocate pe teritoriul național, confirmând propria capacitate de a integra comandamente și forțe românești într-o operație majoră întrunită NATO, de apărare colectivă în Estul Europei”, precizează sursa citată.

Șeful statului a apreciat că, pentru militarii români participanți, exercițiul a constituit o oportunitate de consolidare a cunoștințelor tehnice și a abilităților practice necesare pentru desfășurarea unor misiuni în comun în mediul internațional.

La finalul vizitei, președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit tuturor celor care și-au adus contribuția la planificarea, pregătirea, dislocarea și execuția în România a acestui exercițiu NATO, atât cadre militare, cât și civili, care, prin activitatea desfășurată, asigură menținerea și dezvoltarea interoperabilității între comandamentele și forțele NATO, multinaționale și naționale aliate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS