Acasa Top SecretArmata Ce a spus generalul Nicolae Ciucă despre bilanţul SMG

Ce a spus generalul Nicolae Ciucă despre bilanţul SMG

scris de D.S.S.
34 afisari

La sediul Statului Major General a avut loc şedinţa de bilanţ pe anul 2014. Generalul locotenent Nicolae Ciucă, şeful SMG, a prezentat principalele probleme cu care s-a confruntat Armata României în cursul anului 2014 şi a apreciat că militarii din SMG şi-au îndeplinit misiunile în condiţiile impuse de alocarea bugetară.

Sedinta bilant SMG

Sedinta bilant SMG

Generalul Ciucă a spus că, “anul trecut ne-am îndeplinit misiunile constituţionale şi angajamentele asumate pe plan militar. Suntem, de asemenea, în măsură să ne îndeplinim misiunile stabilite şi obiectivele pentru anul 2015. Împreună cu echipa de comandă a SMG, am prezentat o radiografie a stării structurilor pe care le conduc, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului şi a modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile Statului Major General pentru anul curent.

Pe parcursul anului trecut, Statul Major General şi forţele din subordine au întreprins o serie de acţiuni ce au vizat, pe de o parte, asigurarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor la nivel naţional şi, pe de altă parte, îndeplinirea angajamentelor militare asumate de statul român în cadrul NATO, UE şi al altor organisme şi organizaţii internaţionale.

bilant smgConcomitent cu îndeplinirea angajamentelor internaţionale, Armata României a continuat diminuarea efectivelor participante la misiunea ISAF din Afganistan. În prezent, aproximativ 650 de militari români acţionează în cadrul noii misiuni a NATO, „Resolute Support”. De asemenea, militarii români au continuat să participe la misiuni şi operaţii sub drapel NATO şi UE, dar şi la misiunile de observare şi monitorizare sub egida ONU şi OSCE.

Pentru sprijinirea populaţiei în situaţii de urgenţă, s-au desfăşurat peste 350 de intervenţii în 21 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, la care au participat aproximativ 5.400 de militari cu peste 850 de mijloace tehnice.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult