Acasa Top SecretArmata Ce a spus Obama în zona demilitarizată din Coreea

Ce a spus Obama în zona demilitarizată din Coreea

scris de P.C.R.
54 afisari

Preşedintele american Barack Obama a vizitat duminică zona demilitarizată ce separă Coreea de Sud de Coreea de Nord şi s-a întâlnit cu trupele americane dislocate în regiune, această vizită intervenind în contextul anunţului recent al Phenianului privind o posibilă lansare de rachetă cu un satelit de telecomunicaţii la bord, transmite Agerpres

Ce a spus Obama în zona demilitarizată din Coreea (foto:cbcnews)

Deplasarea lui Obama în zona de demarcaţie dintre cele două Corei vine să sublinieze angajamentul Washingtonului în materie de securitate faţă de aliatul său din Sud pe fundalul escaladării tensiunilor cu Nordul. Liderul de la Casa Albă, care a sosit cu o zi înainte la Seul pentru a participa la summitul de două zile dedicat securităţii nucleare ce îşi începe lucrările luni, a făcut o escală scurtă în zona demilitarizată înainte de a avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi ai săi, între care şeful statului gazdă, Lee Myung-bak.
‘Voi, băieţi, staţi de pază la graniţa libertăţii!’ , le-a spus şeful administraţiei SUA celor aproximativ 50 de militari americani prezenţi în zona demilitarizată, conform unui comunicat de presă.’Contrastul dintre Coreea de Sud şi cea de Nord nu putea fi mai evident şi mai clar’, a exclamat Obama. La bordul unui avion militar, el a putut scruta limita zonei de la paralela 38, una dintre cele mai fortificate din lume.
Zona demilitarizată rămâne un simbol al tensiunilor militare ce persistă între Nord şi Sud, unde un contingent de 28.500 de militari americani se află dislocat după războiul din Coreea (1950-1953). Această vizită intervine în ajunul împlinirii a doi ani de la scufundarea în 2010 a corvetei sud-coreene Cheonan în apropiere de graniţa de vest în litigiu între cele două Corei. O anchetă internaţională, condusă de Seul, a pus în cauză Phenianul, căruia i s-a imputat scufundarea vasului cu ajutorul unor torpile şi, implicit, moartea celor 46 de marinari sud-coreeni aflaţi la bord.

9 comentarii

urbos 25-03-2012 - 19:09

Cica se duce si porcul securist de la Cotroceni, de s-ar prabusi avionul cu el.

digital 25-03-2012 - 19:17

ce să cate,imbecilul,acolo?!

urbos 25-03-2012 - 19:19

La summit. A tras niste bashini porcul pe la TV ceva mai devreme dar n-am stat sa-i ascult grohaiala.

digital 25-03-2012 - 19:25

ok.nu vreau să-mi stric duminica cu individu-grohăitor.
să dea Ăl de Sus să ți se împlinească dorința!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 25-03-2012 - 19:30

High-Lewel – Pathrapuletzilor ,ce mai ,sarmantilor: bashini, grohaiala .porc, cate(?) imbecil . Ia zi sobolan batran , cum-fu cu originea teutonica a reginei-mama ? SCELERATILOR !

digital 25-03-2012 - 19:34

ui,că apăru și găina beată!
îi cam place de kuru nostru la șobolan!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 25-03-2012 - 19:46

OTH.repelor la voi duhneste a kkt din cutia craniana, la cuur avetzi kaletzi de nespalatzi si imputziti! Desperados , pe voi nu va vrea chiar nimeni ,poate Lady BLACK Coshasa !

urbos 25-03-2012 - 20:09

Nu vad pe nimeni…

digital 25-03-2012 - 20:35

da,mă ai dreptate….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult