Acasa Top SecretArmata Ce ajutoare ar putea primi veteranii și văduvele de război

Ce ajutoare ar putea primi veteranii și văduvele de război

scris de D.S.S.
51 afisari

Aproximativ 23.000 de persoane – veterani de război, văduve de război și accidentați de război în afara serviciului ordonat – ar putea primi un ajutor de 300 lei/persoană în acest an, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, conform unui proiect de Hotărâre a Guvernului, publicat luni pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Ce ajutoare ar putea primi veteranii și văduvele de război

Ce ajutoare ar putea primi veteranii și văduvele de război

‘Sumele pentru plata ajutorului prevăzut la art. 1, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații‘, se arată în proiectul de hotărâre respectiv.

Potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul de act normativ, cuantumul ajutorului anual în 2013 a fost aprobat la nivelul de 265 de ei/persoană, de acest ajutor beneficiind aproximativ 29.936 persoane.

‘Având în vedere dificultățile cu care se confruntă această categorie de populație, prin proiectul de hotărâre se propune majorarea ajutorului anual de la 265 lei, la 300 lei, cu 13% mai mult față de nivelul aprobat în anul 2013. Această majorare este motivată de creșterea prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iulie 2014, față de luna iulie 2013. Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, prețul la combustibili, gaze naturale și energie termică a crescut cu 9,5%. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creșterea este de 6%, iar pentru chirii de 1,9%. De ajutorul anual va beneficia un număr total de 22.974 persoane’, se arată în nota de fundamentare.

Proiectul de act normativ se va afla în dezbatere publică până pe 22 decembrie 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult