Acasa Top SecretArmata Ce arme aduce Rusia în Marea Neagră

Ce arme aduce Rusia în Marea Neagră

scris de D.S.S.
12 afisari

Rusia intenționează să relocheze până la sfârșitul anului în curs trei submarine din proiectul „Varșavianka”, aflate în prezent în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică, capabile să transporte rachete de croazieră, relatează agenția de presă ucraineană Unian, citând o declarație făcută duminică de purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră, căpitanul de rangul I Viaceslav Truhaciov.

La ora actuală, potrivit responsabilului rus, Flota Rusiei din Marea Neagră (cu baza în Sevastopol/Crimeea) este completată cu submarine cu propulsie diesel-electrică din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croazieră de tipul „Kalibr”, similare rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Trei submarine din acest proiect, supranumite și „găuri negre în ocean”, deoarece sunt aproape nedetectabile — „Novorossiisk”, „Rostov-pe-Don” și „Stary Oskol” — se află deja în Marea Neagră.

Până la sfârșitul anului 2017 este așteptată sosirea a încă trei submarine similare — „Krasnodar”, „Kolpino” și „Veliki Novgorod„.

Submarinele din proiectul 636.3 sunt dificil de reperat datorită zgomotului redus în deplasare, fiind capabile în același timp să asigure detectarea proactivă a unor nave inamice la distanță mare și atacarea lor cu rachete de croaziera antinavale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult