Acasa Top SecretArmata Ce arme SF pregǎtește US Navy

Ce arme SF pregǎtește US Navy

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Ȋn urmǎtorii doi ani, Marina americană (US Navy) și-a propus sǎ realizeze un laser performant şi un tun electromagnetic.

Ce arme SF pregǎtește US Navy (foto:nydailynews.com)

Laserul va fi instalat pe o nava, fiind prima armă de acest fel a marinei SUA. În foarte scurt timp, americanii vor testa şi un tun electromagnetic. Marina este interesată în primul rând de costuri cât mai reduse, nu de tehnologii avansate. De aceasta dată însă, cele două merg mână în mână. Spre deosebire de bombe sau rachete, un laser poate fi folosit continuu, pentru că nu rămâne fără muniţie.

Prototipul laserului va putea fi testat în vara această şi poate fi folosit de un singur marinar, spune căpitanul Mike Ziv. Noul sistem de arme cu laser va fi folosit în special pentru a distruge drone şi bărci foarte rapide. Testele vor fi efectuate pe Ponce, o bază plutitoare a Marinei americane, care va fi transportată în Golful Persic.  Tunurile electromagnetice pot lasa un proiectil cu o viteză de 6-7 ori mai mare ca viteza sunetului, fiind ideale pentru distanţele mari. Ele au fost deja testate la sol, în Virginia.

Există însă şi dezavantaje ale acestor noi arme. Laserul nu este foarte eficient când plouă, este înnorat sau sunt turbulenţe în atmosferă. Iar tunurile electromagnetice au nevoie de multă electricitate pentru a putea lansa proiectile, spune Loren Thompson, analist la Institutul Lexington.

Inginerii încearcă acum să obţină un sistem pe bază de baterii, care să asigure tunului energia necesară pentru a fi folosit pe orice navă de război. Ambele proiecte sunt foarte solicitate de Marină, pentru că presupun un cost redus. În prezent, o rachetă de interceptare costă aproximativ 1 milion de dolari, deci acest sistem nu este eficient. În comparaţie, laserul va costa doar câţiva dolari pentru o interceptare de rachetă. Conform descoperǎ.ro, unda laser va fi invizibilă ochiului uman, dar va putea distruge o ţintă, în special componentele electronice.

6 comentarii

ValVerde 21-02-2014 - 15:21

Ba CONGO, am auzit ca Chevron a contractat vreo cin’spe de-astea si le duc la Pungesti !
Ati belit bilibarezu’ !!!

PS Sa vezi ca Huhu fuge, nu are stofa de erou.

Pungescu Gazian 23-02-2014 - 13:28

N-are nici o sansa cu dracarii d-astea, la Pungesti oamenii are spci solide rupte din garduri, si daca se incinge prea tare situatia, pune cainii pe ei, asa ca tot au belit belengheru.

NICI MACAR O PUNGA DE GAZ LA CHEVRON! – aceasta este deviza pungestenilor.

pathfinder 23-02-2014 - 13:33

Da’ pungi cu aurolac este voie?
Din imagini, pungestenii asa arata…

pathfinder 23-02-2014 - 13:57

Viitorul poporului american e putin oblic!
Vivas Texas!
Vivas USA!
http://www.youtube.com/watch?v=z5IrXx30qs0

digital 23-02-2014 - 14:06

deja, e foarte oblic!
pune-ți mă, botul ăla de ciocoflender mai aproape de ecranul terminalului și vezi că ți se fac ochii tot mai oblici!
ce retardați sunteți!

pathfinder 23-02-2014 - 14:10

Am inteles.
Presiunea e mare…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult