Acasa Top SecretArmata Ce au discutat Băsescu și Catherine Ashton, responsabila UE pentru Politici de Securitate

Ce au discutat Băsescu și Catherine Ashton, responsabila UE pentru Politici de Securitate

scris de D.P.
5 afisari

Traian Băsescu a avut o întrevedere cu Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate. Cei doi demnitari au catalogat drept „extrem de îngrijorătoare” escaladarea situației din estul Ucrainei.

Ce au discutat Băsescu și Catherine Ashton. foto: agerpres

Ce au discutat Băsescu și Catherine Ashton. foto: agerpres

În opinia celor doi înalți oficiali, Uniunea Europeană trebuie să sprijine în modul cel mai ferm soluționarea crizei de securitate prin restabilirea controlului autorităților legitime ucrainene în regiunile ocupate de grupurile înarmate ilegale.

Băsescu a apreciat, de asemenea, că meritul de a susține afirmarea Uniunii ca actor global este cu atât mai mare cu cât situația de securitate a fost cu deosebire complexă pe durata mandatului său.

În încheiere, președintele i-a adresat mulțumiri reprezentantului UE pentru modul constructiv în care a promovat interesele comune ale Uniunii în procesele de soluționare a crizelor sau conflictelor internaționale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult