Acasa Top SecretArmata Ce au discutat membrii Comisie pentru apărare din Parlament cu conducerea Armatei

Ce au discutat membrii Comisie pentru apărare din Parlament cu conducerea Armatei

scris de D.P.
180 Afisari

Senatorii şi deputaţii membri ai comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României s-au întâlnit, marţi, la sediul MApN, cu conducerea ministerului, în urma invitaţiei oficiale adresate de ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, conducerii celor două comisii, la începutul lunii ianuarie. Potrivit ministerului, un capitol distinct al întâlnirii a fost legislaţia din domeniul apărării iar reprezentanţii ambelor instituţii au convenit asupra modalităţilor concrete de armonizare a aspectelor procedurale, astfel încât proiectele legislative să ajungă în dezbaterea Parlamentului cu maximă celeritate.

În cadrul întâlnirii, la care au fost prezenți secretarul de stat Eduard Bachide, șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad și reprezentanți ai unor structuri centrale ale ministerului, au fost trecute în revistă principalele activități desfășurate de MApN de la ultima întâlnire în același format, desfășurată în luna septembrie 2023.

A fost susținut, de asemenea, un briefing de informare cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre și perspectivele de evoluție în perioada următoare.

Reprezentanții MApN au prezentat, de asemenea, stadiul îndeplinirii principalelor  programe de achiziții și prioritățile pentru anul în curs. La acest capitol, parlamentarii prezenți au pus accentul pe necesitatea armonizării programelor de înzestrare ale armatei cu nevoile de dezvoltare și consolidare a capacităților de producție ale industriei naționale de apărare.

Un capitol distinct al întâlnirii a fost legislația din domeniul apărării. Reprezentanții ambelor instituții au convenit asupra modalităților concrete de armonizare a aspectelor procedurale, astfel încât proiectele legislative să ajungă în dezbaterea Parlamentului cu maximă celeritate.

Reprezentanții partidelor parlamentare în comisiile de apărare au adresat întrebări cu privire la subiectele principale de pe agenda întâlnirii, precum și pe alte teme de interes din sfera securității și apărării, aflate în competența Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul Angel Tîlvăr a mulțumit membrilor comisiilor reunite de apărare pentru întregul sprijin acordat instituției militare, atât în domeniul legiferării, cât și în cel al achizițiilor pentru apărare, domeniu în care comisiile de specialitate au analizat și avizat cu promptitudine cererile de aprobare înaintate de MApN pentru programele de achiziții destinate structurii de forțe.

„Întâlnirile pe care le organizăm, periodic, în acest format extins sunt foarte importante, în primul rând pentru noi, pentru că avem posibilitatea de a vă prezenta detaliat prioritățile noastre și nevoile de sprijin. Dar cred că și pentru dumneavoastră, ca parlamentari, este util să vă puteți informa, în detaliu, cu privire la aspectele care vă interesează. Onestitatea, pragmatismul și buna credință cu care se desfășoară de fiecare dată aceste dezbateri demonstrează că misiunea și interesele noastre sunt convergente în ceea ce privește apărarea și securitatea națională”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS