Acasa Top SecretArmata Ce numiri a mai făcut Duşa în Armată

Ce numiri a mai făcut Duşa în Armată

scris de Cristian Vultureanu
3.344 Afisari

Efectele masivelor treceri în rezervă de la începutul lunii decembrie 2013 se resimt şi la ora actuală în interiorul Ministerului Apărării Naţionale. După aproape 4 luni, în interiorul Armatei mai au încă loc numiri în funcţii importante.

În ultima perioadă, Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a semnat zeci de ordine de numirie în funcţii de comandă atât în structurile centrale de conducere din MapN cât şi la nivel de mari unităţi. Vă prezentăm în continuare ultimele mişcări de trupe care au avut loc în rândul militarilor ca urmare a ordinelor semnate de Duşa.

În Aula Ministerului Apărării Naţionale s-au citit ordinele ministrului apărării naţionale de eliberare şi numire în funcţii a următorilor generali şi colonei: generalul de brigadă Dan-Florin Grecu, numit în funcţia de locţiitor pentru resurse la Statul Major General; generalul de brigadă Marius Harabagiu, numit în funcţia de şef al Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General; colonelul Dan-Angelo Lăpădat, numit în funcţia de şef al Direcţiei logistică din Statul Major General; colonelul Daniel Pană, numit în funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General; generalul de brigadă Laurenţiu Drăguşin, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General; comandorul Norocel-George Rădulescu, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei planificare strategică din Statul Major General; colonelul inginer Constantin Negrea, împuternicit pe o perioadă de şase luni, pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de locţiitor al şefului Direcţiei logistice din Statul Major General.

Învestirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă a comandorului profesor universitar doctor Vasile Bucinschi a avut loc la sediul instituţiei, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Laurian Anastasof.

Comandorul profesor universitar doctor Vasile Bucinschi este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie Aurel Vlaicu Boboc-Buzău, promoţia 1983. Şi-a început cariera de ofiţer la Regimentul 86 Aviaţie Vânătoare Feteşti, ocupând, de-a lungul carierei, funcţii pe linie de învăţământ la Universitatea Naţională de Apărare Carol I din Bucureşti. Până la 15 februarie, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului (prorector) pentru învăţământ la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, din Bucureşti.

La Palatul Oştirii de pe dealul Copoului din Iaşi a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt. Colonelul Nicolae Tonu a fost împuternicit să preia comanda de la generalul de brigadă Vasile Roman, care a fost promovat în Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT). La festivitate au fost prezenţi locţiitorul şefului SMFT, general-maior Ion Ungureanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, general de brigadă Lucian Foca, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor din sistemul naţional de apărare din Iaşi, personal din marea unitate ieşeană.

Colonelul Nicolae Tonu a îndeplinit, de-a lungul carierei, numeroase funcţii, printre care şef serviciu la SMFT, comandant la Batalionul 265 Poliţie Militară şi şef de stat major la Batalionului 32 Infanterie.

La Cercul Militar din Timişoara în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea, s-a desfăşurat ceremonia militară de învestire în funcţia de comandant al Brigăzii 18 Infanterie Banat a colonelului Gheorghe Cristian Dinulică. Ofiţerul a îndeplinit, de-a lungul timpului, diferite funcţii de comandă la nivel de unitate, începând cu cea de şef de stat major la Batalionul 169 Cercetare, desfiinţat între timp, şi continuând cu cea de comandant al Batalionului 32 Infanterie Mircea din Timişoara, pe care l-a condus inclusiv în misiunea Iraqi Freedom, din perioada anilor 2007-2008. Din 2009 şi până la data numirii în noua funcţie, a fost locţiitorul comandantului Brigăzii 18 Banat.

La Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, din Braşov, colonelul Tudorică Petrache a preluat comanda marii unităţi din oraşul de la poalele Tâmpei de la generalul de brigadă Cristinel Cernea. La festivitate au participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, şi comandantul Diviziei 1 Infanterie Dacica, general de brigadă Cătălin Tomescu.

Noul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu din Miercurea Ciuc, colonel Marius Giurcă, a fost învestit oficial în funcţie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe platoul marii unităţi harghitene, în prezenţa şefului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea. După prezentarea drapelului de luptă şi intonarea Imnului Naţional, a fost citit ordinului emis de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, de numire la comandă a colonelului Marius Giurcă. Colonelul Marius Giurcă are o vechime de 24 de ani în trupele de vânători de munte, din care 15 ani în două unităţii din garnizoana Miercurea Ciuc. În ultimii opt ani a ocupat funcţia de şef de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte, înlocuindu-l la comanda unităţii pe generalul de brigadă Gheorghe-Ion Vătămanu-Coanta, care a ieşit la pensie.

La Brigada 1 Mecanizată Argedava, s-a desfăşurat ceremonia de predare-primire a comenzii marii unităţi. Generalul de brigadă Marius Harabagiu, recent promovat în Statul Major General, a predat funcţia colonelului Gheorghiţă Vlad. Noul comandant este absolvent al Şcolii Militare de Tancuri şi Auto din Piteşti, promoţie 1991, şi a îndeplinit, până la această dată, funcţia de şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră din Statul Major al Forţelor Terestre.

O ceremonie asemănătoare a avut loc şi la Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan. La eveniment a participat comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea, care a prezentat ordinele ministrului apărării naţionale ce au stat la baza acestei activităţi. Vechiul comandant, general de brigadă Dan-Florin Grecu, promovat de curând în SMG, a comandat marea unitate bistriţeană din luna iulie 2010 până în prezent. Colonelul Ovidiu Uifăleanu, împuternicit la comanda Brigăzii 81 Mecanizată, revine după cinci ani în garnizoana Bistriţa. Între 2006 – 2009, colonelul Ovidiu Uifăleanu a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 812 Infanterie Şoimii Carpaţilor cu care a participat, în 2007, la misiunea ISAF din Afganistan. Ultima funcţie îndeplinită de acesta a fost cea de locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor din Focşani.

9 comentarii

neacsum 09-03-2014 - 12:50

Se schimba garda la palat. Cu UNPR-ul in gand si suflet!

Tache 09-03-2014 - 16:44

Ne pregatim pentru razboi. Daca nu se intampla o minune, in perioada 11-15 martie, „brava armata ucraineana” ajutata de instructori americani si „civilii” de la Blackwater, va ataca Crimeea. Consecintele sunt lesne de imaginat.
Ucraina a ramas fara stat major, generalii si-au dat demisia pentru a nu participa la macel, dar pentru politicieni nu conteaza. Au adus fanatici.

Americanii vor sange, vor mult sange si posibilitatea de a zbiera din rasputeri despre „sangerosul tiran Putin”. Evident, dupa versiunea CNN focul va fi deschis de rusi. Evident observatorii OSCE (la fel cum au facut in Osetia, din care au plecat cu 6 ore inainte de asaltul lui Saakashvili) vor sustine versiunea americana (din cauza asta nici nu li se da voie sa intre in Crimeea).

Daca nu face nimic, „noul guvern” va fi strangulat economic in cateva luni si va trebui sa duca un razboi impotriva propriului popor, iar scenariul din Crimeea va putea fi reprodus facil in alte regiuni. Daca intra in razboi acum, vor avea scuza perfecta – „suntem saraci pentru ca am pierdut razboiul cu Moscova! Trebuie sacrificii pentru a recupera teritoriile pierdute. Trebuie ordine si disciplina!”

Din Vestul ultra-nationalist al Ucrainei spre Crimeea se deplaseaza unitatile militare inca functionale si fidele „noului guvern”. A inceput numaratoarea inversa. Sper sa ma insel.

ww.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AeESBK1xDXQ

ww.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eENtdRX2nYo

ww.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wf7LoBSClT8

ValVerde 09-03-2014 - 17:00

Rusii tipa ca din gura de sarpe ca au venit cei de la Blackwater.
Eu cred ca le e frica ! 🙂 🙂

Pungescu Gazian 09-03-2014 - 17:05

Cine stie ce socialist-chevronist mai este si Putin asta, un hraparet ca si Ponta, da navala in curtile urainienilor, e ca si sigur ca e interest numai de gaze de sist!

ValVerde 09-03-2014 - 17:12

Esti amator in geopolitica.
Putin e de-al tau, antisist, ca daca vin gazele romanesti el o ia in mana.

Tu lucrezi pentru el, ca sa-l tii la putere in Rusia ca sa-i atace pe saracii ukrainieni.

E din cauza ta !

Daca Europa avea gaze de sist din propria productie, Putin acum ar fi fost ocupat sa-si atace propriul popor muritor de foame.

Tache 09-03-2014 - 17:13

Inaintea bataliei de la Borodino, in fata lui Napoleon, soldatii rusi erau ingroziti. Am retinut asta din filmul rusesc pe care l-am vizionat. Inainte de batalia de la Stalingrad, in timpul defilarii trupelor, Malinovski isi musca buzele din cauza nervozitatii. Totusi asta nu i-a impiedicat sa castige razboaiele. Soarta conflictului nu este sigura. Au si rusii sansa lor.

ValVerde 09-03-2014 - 17:23

Asta e problema ta, mai Tache. Confunzi filmele cu realitatea.
Sau invers

Tache 09-03-2014 - 17:15

Imi place cand filoamericanii isi justifica porcariile prin „SUA are o agenda de sustinere a democratiei in toata lumea!”. Iata cum arata sustinerea in practica: tabara de pregatire a neonazistilor ucraineni in Estonia cu instructori americani si britanici. Linkul este in rusa, dar pozele sunt pe intelesul tuturor.

http://varjag-2007.livejournal.com/5599918.html

ancuta 09-03-2014 - 21:35

claudette, zglobette, musette,
Pai, lu’ dusu’ nu i-ati fact nimic, pana acuma?
voua, fetelor, nu v-a dat nimic? Nimic-nimic?
necsoiule, ce faci ma’, nu te-aprinzi?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS