Acasa Top SecretArmata Ce planuri au armatele din România şi Turcia pentru zona Mării Negre

Ce planuri au armatele din România şi Turcia pentru zona Mării Negre

scris de D.S.S.
8 afisari

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a avut, joi, la Ankara, convorbiri cu omologul său turc, Ismet Yilmaz, prilej cu care a confirmat rolul „special” al Turciei ca partener strategic și „unul dintre cei mai importanți parteneri de cooperare ai României în regiune”, informează MApN.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, alături de omologul turc Ismet Yilmaz (foto Valentin Ciobîrcă)

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, alături de omologul turc Ismet Yilmaz (foto Valentin Ciobîrcă)

„Au fost abordate aspecte privind cooperarea în cadrul aliat, cu accent pe pregătirea Summitului NATO de la Varșovia. (…) Ministrul Motoc a punctat nevoia concentrării eforturilor în vederea consolidării prezenței aliate pe flancul estic și susținerea adaptării posturii strategice a NATO. În acest context, cei doi oficiali au convenit asupra posibilităților de conlucrare în plan bilateral și regional, pentru gestionarea riscurilor și a amenințărilor evolutive din regiunea extinsă a Mării Negre”, precizează MApN.

Potrivit sursei citate, ambele părți au subliniat pe parcursul discuțiilor necesitatea consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării în actualul mediu de securitate, „extrem de volatil și complex”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult