Acasa Top SecretArmata Ce a pregătit MApN de Ziua Armatei României, 25 octombrie

Ce a pregătit MApN de Ziua Armatei României, 25 octombrie

scris de Z.V.
11 afisari

Ministerului Apărării Naționale (MApN) a anunțat că Ziua Armatei României va fi sărbătorită în 2014 printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare.

Ce pregătește MApN de Ziua Armatei României, 25 octombrie (foto:m.stiri.tvr.ro)

Ce pregătește MApN de Ziua Armatei României, 25 octombrie (foto:m.stiri.tvr.ro)

Vineri, 24 octombrie, la București, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală (Parcul Carol), la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare ‘Carol I’), conform unui comunicat de presă al MApN, remis vineri de Agerpres. Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 octombrie.

Sâmbătă, 25 octombrie, în Capitală, militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara. Tot sâmbătă, la Carei, în fața Ansamblului Monumental „Glorie Ostașului Român”, va avea loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori.

„În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului”, mai precizează comunicatul MApN, care adaugă că, la Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, la Monumentul Ostașului Român. Cu aceeași ocazie, peste 1.100 de elevi, studenți și cursanți din unitățile și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale vor depune jurământul militar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult