Acasa Top SecretArmata Ce pregăteşte NATO pentru contracararea războiului hibrid

Ce pregăteşte NATO pentru contracararea războiului hibrid

scris de D.S.S.
13 afisari

Alianţa Nord-Atlantică va suplimenta prezenţa militară în Europa, în special în statele estice, aplicând cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după Războiul Rece, pe fondul investiţiilor făcute de Rusia şi China în echipament militar, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

nato europa de est„Sunem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece„, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Euronews.

În mod special, prezenţa militară este suplimentată în Europa de Est. „Acesta este doar începutul” modului de adaptare la noile realităţi de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfăşurat în Statele Unite.

Potrivit lui Stoltenberg, strategia viitoare a NATO va viza contracararea modelului de „război hibrid” – o combinaţie de tehnici de război convenţionale, de gherilă urbană şi cibernetice folosită în prezent în estul Ucrainei.

 „NATO trebuie să intensifice sistemele de alertă rapidă situaţională, pentru a şti când avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride încearcă să profite de orice deficienţă”, a explicat Stoltenberg, îndemnând ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele apărării, în contextul investiţiilor masive în echipamente militare făcute în ultimii ani de Rusia şi China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult