Acasa Top SecretArmata Ce pregăteşte Rusia pentru România

Ce pregăteşte Rusia pentru România

scris de D.S.S.
19 afisari

Ministerul rus de Externe critică planul NATO de a instala echipamente militare suplimentare în state est-europene, inclusiv în România, exprimând speranţa că raţiunea va prevala pentru a nu se ajunge la „o confruntare militară” cu „consecinţe grave”.

Rusia va fi nevoită să suplimenteze capacităţile militare în Europa de Est, ca reacţie la decizia Statelor Unite de a trimite armament greu în ţările baltice şi în România, avertizează un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Russian troopsOficiali americani au declarat că Pentagonul intenţionează să staţioneze armament greu şi 5.000 de militari în câteva state est-europene, în efortul de disuasiune a unei agresiuni ruse în Europa. Conform surselor citate, necesarul de echipament pentru 150 de militari va fi staţionat în fiecare dintre cele trei ţări baltice: Lituania, Letonia şi Estonia. Echipamente suficiente pentru o companie sau un posibil batalion – aproximativ 750 de militari – vor fi staţionate în Polonia, România, Bulgaria şi posibil Ungaria.

În replică, generalul Iuri Iakubov, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, a declarat că aceste măsuri reprezintă „cele mai agresive acţiuni ale Pentagonului şi ale NATO” de după sfârşitul Războiului Rece.

„Rusia nu va avea altă opţiune, decât cea a suplimentării trupelor şi capacităţilor militare pe flancul vestic”, a atras atenţia Iakubov, citat de Interfax.

Potrivit oficialului militar, Rusia ar urma să trimită tancuri, sisteme de artilerie şi unităţi aeriene în apropierea statelor est-europene membre NATO. De asemenea, va fi accelerat ritmul instalării rachetelor Iskander în enclava rusă Kaliningrad şi vor fi trimise trupe suplimentare în Belarus, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a evitat comentariile pe această temă. „Nu există declaraţii din partea Statelor Unite, astfel că deocamdată nu pot comenta. Vom comenta dacă va fi transmis un comunicat oficial din partea Washingtonului”, a spus Peskov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult