Acasa Top SecretArmata Ce pun la cale sindicaliştii militari ai lui Dogaru ?

Ce pun la cale sindicaliştii militari ai lui Dogaru ?

scris de Marin Neacșu
3.210 Afisari

Zilele acestea,între  19-20 octombrie 2011, la  Alba Iulia, are loc la Conferinţa Naţională a Reprezentanţilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate  al cărui preşedinte este istoricul Mircea Dogaru. Conferinţa constituie organul suprem de conducere a sindicatului si este formată din membrii Comitetului Director şi preşedinţii tuturor filialelor din Bucureşti şi teritoriu.

Ce pun la cale sindicalistii militari ai lui Dogaru ?

Este o Conferinţă ordinară, iar punctul principal al ordinii de zi îl constituie dezbaterea şi aprobarea regulamentului de ordine interioară a sindicatului numit ROF , care a mai fost dezbătut şi anul trecut fără a se cădea de acord. Sindicaliştii militari speră ca anul acesta să se ajungă la un consens, dar mai ales, acesta să fie în acord cu Statutul Sindicatului.

Un alt punct important al discuţiilor va fi raportul  privind controlul financiar contabil pe anul 2010, control executat cu ceva cântec la finele anului trecut şi care nici până în prezent nu a fost făcut public de conducerea sindicatului, deşi a fost pus la dispoziţia celor ce ar fi dorit să îl vadă, la sediul Sindicatului. Au fost discuţii şi contradicţii de la începutul anului pe acest subiect, dar nici un oficial nu a dorit până în prezent să facă lumină, deşi promisiuni au fost chiar din partea lui Dogaru.

În fine, o altă problemă spinoasă ar fi şi faptul că exact în ajunul Conferinţei, al doilea om în sindicat, secretarul general al acestuia, col (r) dr. Monac Constantin şi-a prezentat demisia membrilor Comitetului Director cu rugămintea ca acesta să fie pusă în discuţia CNR pentru a se proceda la alegerea altui secretar general, conform statutului. Aparent, problema este simplă, dar se pare că cererea nu este pe placul şefului sindicatului, fapt pentru care secretarul general ameninţă cu apelul la instanţă pentru aplicarea prevederilor statutare.

În temeiul prevederilor legale enunţate în conţinutul solicitării mele de demisie vă rog încă odată să o supuneţi atenţiei CNR ce se va întruni în zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit să particip), şi să-mi trimiteţi în termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al şedinţei CNR. 2. Hotărârea judecătorească privind degrevarea mea de calităţile si funcţia deţinute în cadrul S.C.M.D.

În cazul în care nu se va da curs solicitării mele de demisie voi fi nevoit să mă adresez in nume personal instanţei de judecată competente (Judecătoria Sectorului 1) pentru a hotărî eliberarea mea din calităţile şi funcţiile deţinute în S.C.M.D. Pentru o astfel de situaţie nedorită prezenta scrisoare constituie procedură prealabilă.”

Seamănă a ultimatum şi dă impresia că pe undeva pe la cap sindicatul nu mai merge în cadenţă. Dacă mai adăugăm şi faptul că de când a început, practic, controlul financiar, acum exact un an şi până în prezent,  alţi  doi membri ai Comitetului Director ai sindicatului şi-au înaintat demisiile, avem o imagine a interesului cu care este aşteptată această Conferinţă.

Deci, zilele acestea , toţi ochii sindicaliştilor militari sunt aţintiţi spre Alba Iulia . Să fie cu noroc! E de văzut dacă se va pleca de acolo cu stângul pe tobă !

3 comentarii

gogu 20-10-2011 - 07:32

Lasa, nu ne purta de grije ! Pupati-l in continuare pe chior pe chelie si stati linistiti ! Nu ne trebuie urarile tale ! Nu am vazut oportunisti mai mari decit oltenii ! Lasa-ne ! Si mai uita-te in oglinda, sa vezi cum te roade ura !

neacsum 20-10-2011 - 08:03

Probleme Gogule ?
Spune ce nu este adevarat din tot ce scrie aici, ca sa stiu si eu. Cred ca faci parte din cei pe care ii dadea invatatoarea cu capul de tabla sa vada ca doi si cu doi fac patru si plecau in banca tot cu nota 4.

neica 20-10-2011 - 10:13

Este o Coferinta „ORDINARA”, bine zis, vorbind peiorativ.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult