Acasa Top SecretArmata Ce s-a discutat la autoevaluarea activității SMG

Ce s-a discutat la autoevaluarea activității SMG

scris de D.S.S.
18 afisari

Luni, 29 februarie 2016, în prezența șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, s-a desfășurat autoevaluarea activității Statului Major General (SMG) pentru anul 2015.

Conducerea SMG

Conducerea SMG

În cadrul activității, locțiitorul șefului SMG și șefii de direcții au prezentat o radiografie a stării structurilor SMG, a modului de îndeplinire a obiectivelor, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului trecut şi a modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile Statului Major General pentru anul 2016.

Locțiitorul șefului SMG a precizat că pe parcursul anului trecut au fost întreprinse o serie de acţiuni ce au vizat, pe de o parte, asigurarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor la nivel naţional şi, pe de altă parte, îndeplinirea angajamentelor militare asumate de statul român în cadrul NATO, UE şi al altor organizaţii internaţionale.

Au fost analizate toate domeniile de responsabilitate din cadrul SMG: dinamica de personal, participarea la misiuni în teatrele de operații, situația de securitate din zonă, învățământul militar, programele de înzestrare, planificarea și execuția bugetară, elementele de logistică, medicină operațională, standardizare, protecția forței, cooperarea cu elementele sistemului național de securitate.

Generalul Ciucă a afirmat că, în același timp cu îndeplinirea angajamentelor internaţionale, Armata României a continuat procesul de transformare și modernizare – în scopul creșterii capacității operaționale – la nivelul SMG având loc o serie de transformări în acest sens; participarea militarilor la procesul de instruire, la sprijinul acordat populației în situații de urgență, la solicitarea autorităților locale, precum și participarea la misiuni în teatrele de operații au continuat să rămână obiective prioritare ale Armatei României.

În finalul activității, generalul Ciucă a punctat principalele obiective și direcții pentru anul 2016 și a transmis felicitări întregului personal al Statului Major General, categoriilor de forțe și comandamentelor subordonate nemijlocit, pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea obiectivelor stabilite în anul 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult