Acasa Top SecretArmata Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ din România şi Polonia

Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ din România şi Polonia

scris de C.S.
5 afisari

Estimările Pentagonului privind planificarea amplasării scutului antirachetă în România şi Polonia sunt „optimiste” şi că vor exista întârzieri în livrarea unor componente şi capabilităţi, se arată într-un raport al Government Accountability Office (GAO).

Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ?

Government Accountability Office a făcut o evaluare a programului de apărare antirachetă în Europa, apreciind că raportul Departamentului Apărării referitor la acest subiect oferă informaţii insuficiente, iar estimările privind achiziţionarea şi livrarea unor echipamente pentru Abordarea Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă din Europa (EPAA) sunt optimiste.

Cu toate acestea, Departamentul Apărării intenţionează să declare faza a doua şi a treia a EPAA „apte din punct de vedere tehnic” în 2015, respectiv 2018.

Pentru faza a doua (la care participă şi România), GAO a notat că versiunea 8.2 a soft-ului folosit pentru lansarea unui interceptor va fi disponibil abia din 2017. Totodată, şi alte capabilităţi care erau programate pentru livrare în 2015 ar putea fi amânate pentru 2017.

Întârzieri ar putea apărarea şi în ceea ce priveşte contribuţia radarului la capabilităţile integrate ale scutului din Europa.

Autorii raportului mai precizează că problemele apărute la o componentă cheie a rachetei SM-3 Block IB au fost rezolvate, dar la un test recent au fost observate noi probleme la aceeaşi componentă. Totodată, producţia anuală de rachete SM-3 Block IB trebuie să crească pentru a îndeplini capabilităţile necesare pentru 2015.

3 comentarii

digital 18-03-2014 - 16:13

…….sunt “optimiste” şi că vor exista întârzieri …..

super cretini, ăștia…„optimiste” cu „întârzieri” se potrivesc la fix, dpdv semantic, dar mai ales a noii direcții de dezvoltare a politicii NATO în regiune!
te kci de râs cu impotenții nord-atlantici, care …„vor democrații stabile, consolidate și….autentice”!
hahaha!

BULA 18-03-2014 - 18:58

Pe langa rachetele defensive (antiracheta), vor fi amplasate si rachete cu focoase termonucleare, destinate sa distruga rachetele stragice ale Rusiei, amplasate in silozuri la est de Moscova (si in alte regiuni). Rusii au declarat ca stiu despre ce este vorba si ca la cel mai mic semn de atac vor distruge (termonuclear) locatiile cu rachete americane. Deveselu va fi volatilizat si vor fi rase toate localitatile aflate pe o raza de 300 km.
Adica suntem sacrificati de americani, ca sa fie ei mai in siguranta. Dar nu vor fi, pentru ca vor fi atacati cu mii de focoase nucleare, inclusiv de pe submarine. Intram in kakat degeaba, pentru niste tembeli de peste ocean.

urbos 18-03-2014 - 19:03

Sa speram ca intarzie definitiv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult