Acasa Top SecretArmata Ce se va moderniza la Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria”

Ce se va moderniza la Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria”

scris de D.S.S.
29 afisari
Anunţul de participare pentru iniţierea programului de modernizare a fregatelor din clasa T22R – etapa a II-a a fost publicat miercuri, 16 martie, în sistemul electronic de achiziţii publice.
fregata-regele-ferdinandProcedura aplicată pentru atribuirea contractului este „licitaţia restrânsă”, organizată în baza OUG nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.
      Prin acest contract, fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri şi/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanţe superioare (radare, electronooptici şi sonar tractat). Acestea vor fi integrate într-un Sistem de Conducere a Luptei computerizat, modern, care va permite îndeplinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor.
Modernizarea navelor se va realiza, în mod obligatoriu, în România, ca cerinţă de securitate a aprovizionării, potrivit art. 1 alin. (1) şi art. 50 din OUG nr. 114/2011, coroborate cu art. 346 alin. (1) din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene, fiind aprobată de CSAT prin Memorandumul cu tema: Programul multianual „Fregata multifuncțională – modernizare etapa a II-a”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult